Guide för förälder

Är du förälder eller vårdnadshavare med ett barn som ska börja räkna i Magma, börja här!

Ludvig avatar
Skrivet av Ludvig
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad kul att du som förälder hittat hit och är intresserad av att förstå hur Magma fungerar för ditt barn! Engagerade föräldrar och lärare är det bästa vi vet! 😀

För att ditt barn ska kunna räkna krävs en dator, iPad (med iOS över 10.3) eller en surfplatta/dator med touchskärm som kan köra Android-appar (t.ex. Chromebook Touch). Vissa skolor låter eleverna ta med sig iPad/dator hem, andra inte. Det har vi på Magma svårt att påverka.

Om ditt barn använder Magma i skolan, eller du blivit ombedd att skaffa konto och logga in åt ditt barn hemma, kolla igenom den här guiden på hur man skapar Elevkonto.

Om ditt barn inte använder Magma i skolan och du vill använda Magma för privat bruk, fortsätt läsa nedan.

I dagsläget kan ni använda Magma för privat bruk, då behöver ni gå igenom följande steg:

1. Du som förälder får skapa ett lärarkonto på dator eller iPad. Du kan följa denna guide för lärare. Välj Magma som kommun och Föräldraskolan som skola.

2. Du skapar ett elevkonto till ditt barn, du kan följa denna guide.

3. Både du och ditt barn kan nu logga in och börjar räkna. Antingen i appen eller logga in på webben här.

Har du fastnat eller är det för krångligt? Tryck på den lilla rosa bubblan här nere till höger och chatta med oss! Vi svarar inom några minuter 😊