Ik ben een HR admin
HR admin - Mbrella functionaliteiten
Kostenplaatsen toevoegen aan je zakelijke uitgaven

Als je werknemers voor hun werk kosten maken om naar verschillende klanten te gaan, kan je die kosten nu aan specifieke klanten toewijzen.

Jannie Vranckx avatar
Geschreven door Jannie Vranckx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je je zakelijke uitgaven via de boekhouding laten verwerken in plaats van via de payroll?

Je kan nu kostenplaatsen uploaden in Mbrella. Werknemers met een zakelijk budget kunnen dan de relevante kostenplaats selecteren bij het indienen van hun zakelijke uitgaven, waardoor het voor je boekhoudteam een fluitje van een cent wordt om de juiste klant te factureren.

Of je kan onze openbare API gebruiken om kostenplaatsen te synchroniseren tussen je boekhoudsoftware en Mbrella!

Waarom zou ik kostenplaatsen gebruiken?

Je kan de zakelijke uitgaven van je werknemers vanuit Mbrella laten verwerken door de boekhouding in plaats van de payroll. Dit is handig als je zakelijke uitgaven gefactureerd moeten worden aan je eigen klanten.

Om te weten aan welke klant de mobiliteitskosten moeten worden gefactureerd, kunnen je medewerkers nu een kostenplaats selecteren bij hun uitgaven.

💡 De kostenplaatsen kunnen enkel gebruikt worden in combinatie met een zakelijk budget

Bijvoorbeeld: een consultant werkt op een project bij klant X en betaalt een parkeerkaartje in de buurt van het kantoor van klant X, dan moet dit parkeerkaartje worden gefactureerd aan klant X. Dit moet gebeuren via de boekhouding.

Kostenplaatsen toevoegen

Je kan nu een lijst met kostenplaatsen toevoegen in Mbrella, via een nieuw tabblad onder de instellingen: "Kostenplaatsen". Je kunt je kostenplaatsen ook synchroniseren via onze openbare API.

Wanneer je werknemer een zakelijke uitgave aanmaakt, moet hij een kostenplaats selecteren. Zakelijke uitgaven worden dan verwerkt via de boekhouding in plaats van via de payroll.

Als HR Admin kun je alle zakelijke uitgaven exporteren, de ID's van de kostenplaatsen bekijken en dit bestand naar je boekhoudteam sturen.

Je kan deze zakelijke uitgaven uitsluiten van je payroll in de instellingen. Volg daarvoor deze stappen:

1. Ga naar "Instellingen"

2. Klik op "Personalisatie".

Scroll naar beneden en vink "Zakelijke uitgaven uitsluiten van payrollexport" aan.

Vragen?

🗣 Aarzel niet om contact op te nemen met je Customer Success Manager of via onze chat in de tool!