Alla samlingarIntroduktion
Konton, Organisationer och Användarbehörigheter

Begrepp och funktioner i Mowin: kontohantering, organisationsstrukturer, användarbehörigheter, Ekonomiska Termer och arbetsorderprocesser.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna guide ger en översikt över centrala begrepp och funktioner i Mowin, från kontohantering och användarroller till arbetsorderprocesser och ekonomiska termer. Oavsett om du är ny användare eller erfaren administratör, kommer denna information att hjälpa dig att bättre förstå och utnyttja Mowins funktioner för att optimera din verksamhet.

Vi går igenom:

Konto och Organisation

Ett Mowin-konto är personligt och bör registreras med en privat e-postadress. Detta säkerställer att dina inställningar bevaras även om du byter arbetsgivare. En organisation skapas med ett organisations- eller personnummer. Kontoinnehavare kan skapa eller ansluta sig till en organisation för att arbeta i Mowin.

Användarnivåer och Behörigheter

• Ägare: Personen som skapade organisationen. Har maximala behörigheter. Endast Mowin kan ändra organisationsägare.

• Administratör: Har samma behörigheter som ägaren.

• Utförare (Ser priser): Kan se priser på artiklar i Mowin.

• Utförare: Kan endast se tilldelade arbetsordrar och sin egen tidrapportering. Har inte tillgång till administratörspanelen.

Arbetsorderhantering

• Klarmarkera: Utförare markerar när deras del av jobbet är klart. När alla utförare klarmarkerat ändras arbetsorderns status till Avslutad.

• Arbetsplats: En adress kopplad till en arbetsorder. Ändringar påverkar inte originaladressen hos kunden.

• Intern titel: Du kan bestämma en egen titel på dina arbetsordrar för att enkelt hitta ett jobb i listan. Det går även bra att använda emojis. 😎

• Intern beskrivning: För intern kategorisering och kommunikation. Beskrivningen följer inte med på fakturan.

Ekonomiska Termer

• Täckningsgrad (TG): (Täckningsbidrag / Särintäkt) × 100
    Läs mer om täckningsgrad på fortnox.se

• Kvar att fakturera: Syftar på Kvar att fakturera på en arbetsorder. En summa som är relevant när man delfakturerat en arbetsorder.

EDI (Electronic Data Interchange): är en strukturerad överföring av information. I Mowin syftar detta på överföringen av orderbekräftelse från grossisten som ni har handlat hos. Artiklarna kommer automatiskt att läggas till på arbetsordern om märkningen på köpet är Mowins arbetsordernummer.

Arbetsorderstatus

Skapad

En ny arbetsorder

Ledig

Synlig för alla användare. När arbetsordern tilldelas en utförare så ändras statusen till Påbörjad.

Påbörjad

När första tiden registreras av en användare

Avslutad

När alla användare som är tilldelade på arbetsordern har klarmarkerat sin del

Fakturerad

När hela arbetsordern har blivit skickad till ditt ekonomisystem

nyckelord: Mowin-konto, organisation,användarbehörigheter, ägare, administratör, utförare, arbetsorderhantering, klarmarkera, arbetsplats, intern titel, täckningsgrad, EDI,arbetsorderstatus, kontohantering, användarroller, ekonomiska termer