Alla samlingarFakturera
Fakturera i Mowin

Här går vi igenom hur du på ett tydligt och strukturerat sätt skapar både delfakturor och slutfakturor från Mowin till ett ekonomisystem.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Innehåll

Komma igång med fakturering

När du har kopplat Mowin till ditt ekonomisystem, dyker knappen Fakturera upp i arbetsordern.

Här är stegen för att börja fakturera:

1. Öppna den aktuella arbetsordern.

2. Klicka på Fakturera-knappen för att öppna fakturarutan.

Allmän information

I fakturarutan under Allmänt kan du se och redigera viktig information:

• Företagstyp

• Referens

• Fakturadatum

• Betalningsvillkor

Denna information hämtas automatiskt från kundkortet men kan justeras vid behov.

Faktureringsprocessen

Faktureringsprocessen i Mowin är färgkodad för att ge en snabb överblick över arbetets status:

• Gul: Pågående arbete -

• Röd: Klarmarkerat arbete, redo för fakturering

• Grön: Fakturerat arbete

För att ändra status på ett arbete:

1. Gå tillbaka till arbetsordern.

2. Ändra utföraren till Klarmarkerad.

3. Arbetsordern går från gul (pågående) till röd (redo för fakturering).

4. Fakturera-knappen ändras nu till Skapa faktura.

Typer av fakturor

Mowin erbjuder flexibilitet i faktureringsprocessen med olika typer av fakturor:

Delfaktura

• Välj Ny delfaktura när arbetet fortfarande pågår.

• Baseras på vad personalen har fyllt i om arbetets fortskridande.

• Arbetsorderns status förblir gul (pågående) efter delfakturering.

Fakturera allt

• Välj Fakturera allt för att skicka hela beloppet till ekonomisystemet.

• Om arbetet är pågående (gult) kommer Mowin att tvångsfakturera.

• Arbetsordern blir grön (fakturerad) efter fullständig fakturering.

Inställningar för delfaktura

När du väljer att skapa en delfaktura har du flera alternativ:

Period

• Fakturera allt som är inlagt (tid, resa, material) mellan angivna datum.

Markerade artiklar

1. Stäng fakturarutan.

2. Gå till flikarna för arbetstid, resor och material.

3. Markera önskade artiklar för fakturering.

4. Återgå till Hem och klicka på Fakturera.

5. De markerade artiklarna visas nu i fakturan.

Observera att fakturerade artikelrader blir gröna för att indikera att de har fakturerats.

Slutfaktura

När du är redo att avsluta arbetet:

1. Gå tillbaka till Fakturera.

2. Välj Slutfaktura.

3. Systemet väljer automatiskt allt som är ofakturerat från arbetsordern.

Fakturautseende

I summeringsvyn kan du se en översikt över allt som kommer att skickas till ekonomisystemet. Detta ger dig möjlighet att granska och justera vid behov innan du slutför faktureringen.

För mer detaljerad information om fakturans utseende och hur den presenteras i ditt ekonomisystem, se denna artikel: Anpassa dina fakturainställningar i Mowin

Nyckelord:

Mowin, fakturering, arbetsordersystem, VVS, elektriker, ekonomisystem, Fortnox, Visma, delfaktura, slutfaktura, faktureringsprocess, kundkort, arbetstid, resor, material ,pågående arbete, klarmarkerat arbete, fakturerat arbete, fakturaöversikt, fakturadatum markerade artiklar, summering, fakturautseende, integrerad fakturering