Alla samlingarArbetsorder
Ändra status på en arbetsorder

hur statusen på en arbetsorder i Mowin ändras automatiskt och manuellt, från "Skapad" till "Fakturerad", samt hur man utför en manuell statusändring.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du hanterar arbetsorder i Mowin, uppdateras statusen för att spegla arbetsorderns framsteg. Här följer en översikt över hur statusen ändras automatiskt och hur du kan göra ändringar manuellt.

Automatiska statusändringar

Skapad

En nyskapad arbetsorder

Ledig

Synlig för alla användare. När arbetsordern tilldelas en utförare så ändras statusen till Påbörjad. (Tidigare ärendebanken)

Påbörjad

När första tiden registreras av en användare

Avslutad

När alla användare som är tilldelade på arbetsordern har klarmarkerat sin del

Fakturerad

När hela arbetsordern har blivit skickad till ditt ekonomisystem

Manuell statusändring

Om du behöver ändra status på en arbetsorder manuellt, följ dessa enkla steg:

1. Navigera till arbetsordern du vill ändra status på.

2. I arbetsorderns övre högra hörn, leta efter knappen Ändra status som visar en streckad cirkel med en bock inuti.

3. Klicka på denna knapp och välj önskad status.

Tidigare fanns det en knapp som hette "Markera som fakturerad". Det den gjorde var att ändra statusen till Fakturerad. Den är nu ersatt med det manuella sättet att ändra status.