Skapa arbetsorder

skapa en arbetsorder i Mowin, inklusive hur man lägger till ny kund, fyller i arbetsinformation och lägger till kontakter.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger till en ny kund:

1. Navigera till Arbetsorder:
    Ikonen av en skiftnyckel.

2. Klicka på (+)-ikon:
    Uppe i det högra hörnet

3. Välj ny kund:
    Du ser denna knappen uppe i högra hörnet.

4. Skapa kundkort:
    Fyll i information för att skapa kunden.
    ​Välj också kundtypen: företag, privatperson eller förening.

5. När du är klar:
    klicka på knappen skapa i det övre högra hörnet för att spara kundkortet.

6. Fyll i informationen:
    När du klickat på skapa, kommer en meny upp där du kan fylla i följande:
    ​Adress, Arbetsplats, Kontakter, Dokument

💡 Tips: Du behöver inte fylla i all information på en gång, utan kan återgå till arbetsordern för att fylla i den vid ett senare tillfälle.

Hur man fyller i information om din arbetsorder:

1. Navigera till kugg-hjulet:
    I det övre högra hörnet av skärmen.

2. Klicka på fliken Information:
    Under fliken Kund ska det finnas en underflik som heter Information. Klicka på denna flik för att fortsätta.

3. Fyll i arbetsbeskrivning:
    I det öppnade fältet kan du skriva in detaljerad information om arbetsbeskrivningen.

4. Ange ordernummer:
    Efter att ha fyllt i arbetsbeskrivningen kan du också ange ordernumret i det tillhörande fältet om det är relevant för arbetsordern.

5. Spara ändringarna:
    Klicka på knappen klar för att spara din information.

⚒️ Intern beskrivning - Denna kolumn ger möjlighet att smidigt dokumentera ytterligare information som inte är avsedd för kundens insyn.

Hur du lägger till en kontakt på din arbetsorder:

1. Navigera till arbetsordern:
    Ikonen som föreställer skiftnyckel.

2. Välj din önskade arbetsorder.

3. Under fliken Allmänt:
    Se till att du är under rubriken allmänt.

4. Penn-ikonen:
    Klicka på penn ikonen som finns på höger sida om fliken kontakter

5. Välj eller skapa en kontakt:
    Här har du två alternativ. Antingen kan du välja en kontakt som du tidigare har lagt till genom att klicka på "+"-ikonen bredvid det relevanta namnet, eller så kan du skapa en ny kontakt genom att klicka på ​+ lägg till kontakt.

6. Fyll i kontaktuppgifterna:
    Om du väljer att skapa en ny kontakt, fyll i alla nödvändiga kontaktuppgifter i de angivna fälten.

7. Bekräfta och spara:
    När du är klar med att välja eller skapa kontakten, klicka på Klar.

💡 Tips: När du har skapat din kontakt, kan du snabbt nå personen genom att klicka på telefonikonen eller chattbubblan. Detta ger dig möjlighet att snabbt och enkelt ringa eller skicka ett meddelande till personen.

Vanliga Frågor:

Hur redigerar jag informationen om en befintlig kund?

Under fliken allmänt klickar du på penn -ikonen på högersida om information för att redigera informationen till kund.

Vad är syftet med den interna beskrivningskolumnen?

Den används för att du ska kunna skriva anteckningar eller notiser om ett arbete som du inte vill ska synas på faktura eller till kund.

Finns det en historik över ändringar som har gjorts på en arbetsorder?

Nej, det finns tyvärr inte i dagsläget i mowin.

Kan jag lägga till bifogade filer i en arbetsorder?

Absolut, under fliken dokument kan du ladda upp filer, skulle du vilja ha en guide kan du följa denna länken - Ladda upp dokument på arbetsorder.