Alla samlingarFakturera
Delfakturera en arbetsorder

Metoder för delfakturering i Mowin, delfakturering mellan datum, av specifika artiklar och av fastpris. Hantera delfakturering

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns olika sätt att skapa en delfaktura i Mowin.
Vi ska gå igenom alla metoder steg för steg:

Delfakturera mellan två datum

Att fakturera mellan två datum innebär att skapa en faktura för en specifik tidsperiod.
I Mowin utgår systemet automatiskt från startdatumet för din arbetsorder.

1. Navigera till Arbetsorder

(Ikonen av Skiftnyckel)

2. Välj arbetsorder

Välj den arbetsorder du vill delfakturera

3. Klicka på Fakturera
    På arbetsorderns sida, klicka på knappen Fakturera

4. Välj fakturatyp
    Hitta alternativet Ny delfaktura under typ av faktura

5. Ställ in perioden
    Under Inställningar för delfaktura, välj den period du vill fakturera för

6. Ange datumintervall
    Välj de specifika datumen mellan vilka du vill skapa delfakturan

7. Välj inkluderade poster
    Bestäm om du vill inkludera arbetstid, resor och material i din delfaktura

8. Klicka på Skapa delfaktura

Delfakturera specifika artiklar

Följ dessa steg för att skapa en delfaktura med markerade artiklar i Mowin:

1. Navigera till material/ resa eller tid

Du kan specifikt välja material, tid och vilken resa som ska vara med på din faktura

2. Markera artiklar

Välj de artiklar du vill inkludera i din delfaktura genom att markera dem

3. Navigera tillbaka till hem

Återgå till hem på arbetsordern

4. Slutför faktureringen

Klicka på Faktura för att skapa delfakturan med de markerade artiklarna.

Delfakturera ett fastpristillfälle

Fastpris innebär att en tjänst eller produkt faktureras till ett förutbestämt belopp vid ett tillfälle åt gången. Varje faktureringstillfälle blir en
delfaktura av det totala fastprisbeloppet.

1. Navigera till arbetsorder

Ikonen av skiftnyckel

2. Välj arbetsorder
    Välj den arbetsorder du vill delfakturera

3. Klicka på Fakturera

Klicka på knappen Fakturera.

4. Välj under fastpris

Välj alternativet för fastpris.

5. Välj tillfälle

Välj det tillfälle du vill fakturera för.

6. Välj önskad faktura

Välj den faktura du vill skapa en delfaktura för.

7. Skapa delfaktura

Klicka på Skapa delfaktura för att slutföra processen.

Tips och Tricks

Här är några praktiska tips och trix för att hantera delfakturering effektivt:

1. Ta fram fakturanummer och delfakturanummer på artikelraderna

För att visa fakturanummer och delfakturanummer på artikelraderna:

1. Navigera till arbetsordern:

Öppna den aktuella arbetsordern där du har delfakturerat.

2. Klicka på arbetsorder/resa eller material:

Klicka på den specifika arbetsorder eller det material där du vill se fakturanumret.

3. Välj kolumninställningar:

I menyn bredvid inställningar, klicka på Kolumninställningar.

4. Aktivera fakturanummer och delfakturanummer:

Bocka i alternativen för "Fakturanr" och "Delfaktura".

Genom att aktivera dessa alternativ kommer du enkelt att kunna se fakturanummer och delfakturanummer direkt i arbetsorderlistan.

2. Redigera en delfakturerad artikelrad

⚠️ Viktigt att veta om att redigera en delfaktura

Att redigera en delfaktura bör endast göras om det är absolut nödvändigt.
När du redigerar en delfaktura kommer den inte längre att synkroniseras automatiskt med ditt fakturasystem.

1. Öppna arbetsordern:
    Gå till den arbetsorder du vill redigera.

2. Gå till arbetstid/resa eller material
    navigera till arbetstid/resa eller materialet du vill redigera

3. Klicka på nyckellåset
    Uppe i högra hörnet kan du se ett nyckellås, klicka på denna ikon

4. Redigera dina ändringar
    Nu har du möjlighet att skapa ändringar för din arbetsorder

3. Ta fram summering i arbetsorderlistan

För att få en summering i arbetsorderlistan som visar kvar och fakturerat:

1. Gå till arbetsorderlistan:
    Navigera till listvyn för alla dina arbetsorder.

2. Anpassa kolumnerna:
    I menyn bredvid inställningar, klicka på Kolumninställningar

3. Aktivera kolumnerna "Fakturerat" och "Kvar":
    Bocka i alternativen för "Fakturerat" och "Kvar"
    Genom att aktivera dessa kolumner kommer du enkelt att kunna se en summering av fakturerat belopp och kvarvarande belopp.

Förklaring av termer

• Kvar (Kvar att fakturera): Denna kolumn visar det belopp som återstår att fakturera för den specifika arbetsordern.

• Gröna artikelrader: När du har delfakturerat en arbetsorder blir de relevanta raderna gröna. Detta indikerar tydligt att dessa artikelrader har blivit fakturerad

Under summering
får du en klar överblick över vad som finns kvar att betala och vad som redan är fakturerat. Detta hjälper dig att hålla koll på betalningsstatus och faktureringshistorik.