Alle collectiesAutomatiseringen
Een retentiecampagne aanmaken en automatiseren

Help klanten te behouden door na een bepaald aantal inactieve dagen een e-mail of deal te sturen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Creëer en Automatiseer een Retentiecampagne

1. E-mailcreatie openen:

• Ga naar ‘Marketing’ en klik op ‘E-mails’.

2. Nieuwe geautomatiseerde e-mail maken:

• Selecteer ‘Nieuwe e-mail’ en kies de optie ‘Automatisch verzenden’ om een geautomatiseerde e-mail in te stellen.

• Kies onder de categorie ‘Marketing’ een sjabloon die past bij de ontwerpeisen van je campagne.

3. Je e-mail ontwerpen:

• Volg de stappen om je e-mail in te stellen en af te ronden, waarbij je ervoor zorgt dat alle secties, inclusief links, correct zijn ingevuld.

4. Automatisering instellen:

• Nadat je je e-mail hebt ontworpen, klik je op de negen stippen in de rechterbovenhoek en selecteer je ‘Automatiseringen’.

• Kies ‘Nieuwe automatisering’ en kies de sjabloon ‘Start een retentiecampagne’.

• Definieer de ‘Dagen van inactiviteit’ die deze retentie-e-mail zullen triggeren, en selecteer de e-mail die je zojuist hebt ontworpen.

5. Controleren en Activeren:

• Controleer de details van de automatisering, geef je automatisering een naam en klik op ‘Activeren’ wanneer je klaar bent om te starten.

6. Schema en Herinschrijving aanpassen:

• Om het schema of de herinschrijvingsregels aan te passen, navigeer je terug naar de bewerkingspagina van de automatisering.

• Zoek en pas deze instellingen indien nodig aan onder de tabs ‘Instelling’ en ‘Herinschrijving’.

Of bekijk hier een video!