Alle collectiesAutomatiseringen
Automatiseringen uitgelegd

Alles wat u moet weten over automatiseringen.

Deze week bijgewerkt

Om naar automatiseringen in uw dashboard te gaan, klikt u op ‘Automation'.

Klik op ‘Nieuwe automatisering’. U ziet nu een overzicht van alle automatiseringssjablonen.

Klik op ‘Lege automatisering’ om een unieke automatisering te maken.

Elke automatisering vereist een trigger, die u kunt selecteren uit de dropdown met het label ‘Trigger’. Deze triggers zijn:

• Contactupdates

• Contactaanmaak

• Formulierinzending

• Voucherinwisseling

• Voltooien van doorverwijzing

• Goedkeuring van formulierinzending

• Creditering aanmaak

• Ontvangst van digitale of fysieke beloningen

• Boekingsaanmaak en bezoeken

Voor dit voorbeeld kiezen we een creditering als trigger.

Om een filter toe te voegen, klikt u op het beginblok en selecteert u ‘Filtergroep’.

Om te filteren op basis van contactattributen, selecteert u ‘Contact’ als type en de optie ‘Attributen’. Hier kunt u het ‘Attribuut’ kiezen, gevolgd door de ‘Operator’ en ‘Waarde’. U kunt ook filteren op basis van een creditering.

Zodra u uw inschrijffilters hebt geselecteerd, kunt u op het plusteken klikken om een volgende actie te maken. U kunt ervoor kiezen om eerst een ‘Als / Dan vertakking’ te maken, een ‘vertraging’ in te stellen, of u kunt de actie direct toepassen.

In dit voorbeeld hebben we ‘Spaartransactie’ geselecteerd als het beginpunt van de automatisering en een vertraging van 8 uur ingesteld.

Voor de Als / Dan vertakking selecteert dit voorbeeld een contactattribuutniveau-filter op niveau, wat betekent dat deze workflow alleen van toepassing is op of klanten inschrijft op het gold-niveau.

Om een actie uit te voeren op basis van deze groep gold-niveau leden, kunt u kiezen voor een berekening, een webhook-actie, e-mailautomatisering of het volgende aanmaken:

• Voucher

• Loyaliteitsscan

• Beloning inwisselen

• Vooraf prepaid transactie

• Identifier

• Interne e-mail

• Contactattribuut instellen

In dit voorbeeld selecteren we ‘Geautomatiseerde e-mail’ en selecteren we een e-mail die al in het dashboard is geconfigureerd.

Handige opties zijn ook het configureren van een contactattribuut op basis van een bepaalde workflow, wat u kunt bepalen binnen de automatisering.

Een andere optie is het verzenden van een interne e-mail op basis van een workflow, die kan worden geconfigureerd zodra de optie is geselecteerd.

Nadat u deze stappen hebt voltooid, kunt u uw automatisering controleren op het tabblad ‘Review’ en ervoor zorgen dat alle stappen en filters correct zijn. Als alles correct is, klikt u op ‘Activeren’ voor uw automatisering.

U wordt nu doorgestuurd naar de overzichtspagina van uw automatisering, waar u de naam, herinschrijvingsinstellingen, uitvoeringsvenster kunt wijzigen en ook kunt zien hoe vaak de automatisering in het verleden is uitgevoerd.

Of bekijk hier ein video!