Alle collectiesContactenLijsten
Hoe een lijst met contacten te importeren:

Importeer of update contacten uit een grote contactenlijst.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe een lijst met contacten te importeren:

Het importeren van contactlijsten heeft veel toepassingen, maar wordt vooral gebruikt voor het verplaatsen van contacten van een bestaand loyaliteitsprogramma naar het dashboard. Het is ook handig voor het massaal bijwerken van informatie/attributen. Volg de onderstaande stappen om een contactimport te voltooien:

1. Navigeer naar Importeren ◦ Ga naar het menu met de 9 stippen en selecteer 'Importeren'.

2. Begin een nieuwe import ◦ Selecteer 'Nieuwe import' en kies 'Contacten' als het importtype. ◦ Klik op 'Opslaan' en vervolgens op 'Upload'.

3. Upload het contactbestand ◦ Selecteer je contactbestand (zorg ervoor dat het in CSV-formaat is). ◦ Klik op 'Opslaan' om door te gaan.

4. Kolommen toewijzen ◦ Selecteer onder 'Mapping' welke kolommen in je bestand overeenkomen met attributen in het dashboard. ◦ Klik op 'Opslaan' om door te gaan.

5. Informatie configureren ◦ Onder het tabblad 'Informatie' beslis je of je contacten zullen worden geïmporteerd als 'geabonneerd' op je verschillende marketingabonnementen.

◦ Je kunt ook beslissen of je import de informatie van contacten mag overschrijven. Als een e-mailadres al in het dashboard staat, zal de overschrijf-functie alle contactinformatie bijwerken met de gegevens in je CSV-bestand. ◦ Klik op 'Start' om te zien hoe de import wordt voorbereid.

6. Voltooi het importproces ◦ Klik op 'Importeren' om naar de overzichtspagina te gaan. ◦ Selecteer de import van de contactlijst die je zojuist hebt voltooid (het zal een 'Klaar' label hebben). ◦ Klik tenslotte op 'Start import' om het proces te voltooien.

Je contacten zijn nu geïmporteerd en bijgewerkt!