Hulpverleners
Cliëntenaccount
Hoe deel ik documenten met mijn cliënt?
Nele Stinckens avatar
Geschreven door Nele Stinckens
Meer dan een week geleden bijgewerkt

QIT online biedt een veilig kanaal om de in- en uitgaande communicatie met je cliënten en andere betrokkenen te verzorgen: verslagen, attesten, betalingsbewijzen, feedbackrapporten... kunnen rechtstreeks online gedeeld worden.

Een gestructureerd overzicht van de in- en uitgaande communicatie met je cliënt wordt automatisch bijgehouden in de documentenmap van het cliëntdossier.

Open het dossier van de cliënt door in het dossieroverzicht op de naam te klikken/ Vervolgens klik je rechtsboven op 'Documenten'.

De cliënt en eventuele betrokkenen zijn doorgaans de ontvangers van de documenten. Via een eigen beveiligd account hebben zij toegang tot het individueel cliëntdossier en kunnen zij de gedeelde documenten eenvoudig bekijken en downloaden. Omgekeerd kunnen zij langs hetzelfde kanaal documenten opladen en delen met jou als hulpverlener.

Je kan zelf een document aanmaken in QIT online. Hiervoor vertrek je vanuit een sjabloon via 'Toevoegen uit bibliotheek'. Een verzameling sjablonen is beschikbaar voor standaarddocumenten en veel gebruikte formulieren (zoals attesten, betalingsbewijzen, intakeverslagen, ...). Na aanmaken verschijnen documenten in de overzichtslijst.

Een document delen met je cliënt of een betrokkenen doe je door te klikken op het deelicoontje.

Via de de knop 'Documenten' heb je toegang tot de verschillende sjablonen. De standaardsjablonen kunnen eenvoudig aangepast of gepersonaliseerd worden. Je kan ook eigen sjablonen ontwikkelen en deze vervolgens aanpassen en dupliceren.

​Je kan ook bestaande documentatie uit je persoonlijk archief of vanuit een externe bron opladen. Dit doe je door te klikken op 'Uploaden'. Brieven, rapporten, mails, literatuur... kan je op die manier samenbrengen in één documentenmap en delen met je cliënt.