Wat zijn betrokkenen?
Nele Stinckens avatar
Geschreven door Nele Stinckens
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms kan het nuttig of nodig zijn om informatie omtrent gezinsleden en andere personen op te slaan, of deze personen actief te betrekken bij de behandeling. Hiervoor kan je hen toevoegen als betrokkene in het dossier. Er wordt steeds vertrokken van een individueel cliëntdossier. Om andere personen aan het individuele cliëntdossier toe te voegen, open je het dossier door op de naam van een cliënt te klikken. Klik vervolgens rechtsboven op Informatie.

In de rubriek Betrokkenen van het dossier kan je contactgegevens en extra informatie over het steunsysteem van de cliënt toevoegen. Wil je bepaalde personen een meer active rol toebedelen in het zorgtraject, dan kan je hen uitnodigen voor QIT. Dit kan door bij het aanmaken van de betrokkene een e-mailadres toe te voegen en aan te duiden dat je de betrokkene wil uitnodigen voor QIT.

Je kan bestaande betrokkene alsnog uitnodigen voor QIT door hun profiel aan te passen, een e-mailadres toe te voegen, en op Nodig betrokkene uit tot het QIT platform te klikken.

Betrokkene uitnodigen voor QIT

Als je de betrokkene uitnodigt voor QIT, zal deze beperkte beveiligde toegang krijgen tot het dossier. Hierdoor kunnen zij - net als de cliënt - vragenlijsten beantwoorden en documenten uitwisselen. Zij hebben toegang tot het trajectoverzicht, maar hebben enkel inzage in hun eigen antwoorden en documenten. Dit is essentieel om de vertrouwelijkheid van informatie te waarborgen.

Daarnaast kan je cliënt ook de naam van deze betrokkene zien.

Betrokkene niet uitnodigen voor QIT

Indien je de betrokkene niet uitnodigt voor QIT, zal deze geen toegang hebben en dus ook geen vragenlijsten kunnen invullen. De cliënt zal ook niet zien dat deze werd toegevoegd aan het dossier.

Vragenlijsten

Onder Bibliotheek>Vragenlijsten vind je meer info terug omtrent de verschillende vragenlijsten en kan je zien welke bedoeld zijn voor het cliëntsysteem. Deze zijn gemarkeerd met CS of Cliëntsysteem in de titel en/of je kan het terugvinden in de toelichting van de vragenlijsten onder Respondenten.

Je kan zo'n vragenlijst eenvoudig uitsturen door deze toe te voegen in het cliëntdossier. Bij elke vragenlijst wordt weergegeven of deze bedoeld is voor de cliënt, een betrokkene of beide. Je kan dan aanduiden naar wie je de vragenlijst verzendt.

In onderstaand geval, worden er 3 vragenlijsten uitgestuurd, waarvan vragenlijst OQ-45 (CS) bedoelt is voor de betrokkene.

Van zodra de vragenlijsten beantwoord zijn, verschijnen de antwoorden en feedbackrapporten van de cliënt én de betrokkene(n) onder de trajectbalk.