Hulpverleners
Cliëntdossier
Algemeen
Wat zijn de verschillende rollen in een dossier?

Wat is het verschil tussen eigenaar, collaborator en viewer?

Jordi Vandenhouwe avatar
Geschreven door Jordi Vandenhouwe
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een therapeut kan binnen een dossier verschillende rollen opnemen, namelijk de rol van eigenaar, collaborator en viewer. De rechten dat een therapeut heeft binnen een dossier verschillen van rol tot rol. Hieronder wordt kort uitgelegd wat de verschillen tussen deze rollen zijn.

Korte samenvatting van de verschillende rollen

• De eigenaar bezit over alle rechten om wijzigingen aan te brengen aan een dossier.

• Een collaborator kan bijna alle wijzigingen aanbrengen aan een dossier. Een dossier archiveren, verwijderen of de dossierrechten wijzigen valt niet onder de bevoegdheden van een collaborator.

• Een viewer kan het dossier volledig bekijken, maar heeft geen recht om wijzigingen aan te brengen.

Hier kan u in meer detail de verschillen tussen de rollen bekijken.

Het traject van een cliënt

Eigenaar

Collaborator

Viewer

Traject cliënt bekijken

Ja

Ja

Ja

Sessie, Overleg, Module, Oefening of Meting toevoegen aan traject

Ja

Ja

Nee

Rapporten bekijken

Ja

Ja

Ja

Rapporten delen met client

Ja

Ja

Nee

Notities toevoegen

Ja

Ja

Nee

Notities bekijken

Ja

Ja

Ja

Bestanden toevoegen

Ja

Ja

Nee

Bestanden bekijken

Ja

Ja

Ja

Het dossier van een cliënt

Eigenaar

Collaborator

Viewer

Dossier informatie cliënt bekijken

Ja

Ja

Ja

Persoonlijke informatie cliënt aanpassen

Ja

Ja

Nee

Behandeling informatie cliënt aanpassen

Ja

Ja

Nee

Betrokkenen toevoegen

Ja

Ja

Nee

Familie toevoegen

Ja

Ja

Nee

Dossier archiveren

Ja

Nee

Nee

Dossier verwijderen

Ja

Nee

Nee

Dossier rechten wijzigen

Ja

Nee

Nee

Documenten van een cliënt

Eigenaar

Collaborator

Viewer

Documenten toevoegen

Ja

Ja

Nee

Documenten bekijken

Ja

Ja

Ja