Algemeen
Hoe zorg ik voor een optimale beveiliging van mijn QIT online account?
Hoe zorg ik voor een optimale beveiliging van mijn QIT online account?
Jordi Vandenhouwe avatar
Geschreven door Jordi Vandenhouwe
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je cliëntgegevens optimaal te beschermen, is het belangrijk om je account veilig te houden. In dit artikel geven we een aantal richtlijnen mee die je hierbij kunnen helpen.

Bescherm toegang tot je computer

Het spreek misschien voor zich, maar 1 van de belangrijkste stappen die je moet nemen is zorgen dat derden geen toegang krijgen tot je computer. Zorg dat er een veilig wachtwoord op je computer staat en vergrendel je computer altijd als je niet in de buurt bent. Let ook op met het raadplegen van gevoelige gegevens in publieke plaatsen, waar mensen kunnen meekijken.

Beveiliging van je Email account

Je email is gelinkt aan je QIT online account. Een optimale bescherming van je email account is dus essentieel. Kies voor een sterk wachtwoord, dat anders is dan het wachtwoord van je QIT online account. Verder is het essentieel dat je verificatie in 2 stappen aanzet voor je email adres. Op die manier kunnen derden die je wachtwoord te weten komen, niet inloggen. We geven graag mee hoe je dit aanzet voor Gmail, Outlook en iCloud.

Binnenkort beschikbaar: 2 staps verificatie in QIT online en inloggen via CSAM

Binnenkort voegen we verificatie in 2 stappen toe op QIT online. Dit wordt verplicht en automatisch geactiveerd voor hulpverleners. Bij elke login zal je een cijfercode moeten invullen die naar je email verstuurd wordt. Een sterke beveiliging van en toegang tot je email account is uiteraard essentieel (zie hierboven).

Verder zal het mogelijk worden om je QIT account te linken aan het CSAM authenticatiesysteem van de overheid. Dit heeft als voordeel dat je geen wachtwoord meer nodig hebt. Dit is de sterkste manier van je account te beveiligen en we raden alle hulpverleners aan om naar dit systeem over te schakelen.