Digitaal ondertekenen
Document voorbereiden
Locatie van de handtekening bepalen in Adobe Reader

Bepaal de positie van digitale handtekening(en) in Adobe Reader

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit support artikel beschrijft stap voor stap hoe je de positie(s) van de digitale handtekening in de gratis Adobe Reader PDF software kunt bepalen. Je kunt ook de gratis Evidos App downloaden om de positie van de handtekening eenvoudig te bepalen of via de drag en drop functie in het webportaal de locatie bepalen.

Download Adobe Reader hier.

Nadat de installatie is voltooid open je het programma Adobe Reader en de PDF die digitaal ondertekend moet worden.

Kies vervolgens het menu Gereedschappen bovenaan:

Kies Invullen en ondertekenen:

Klik op de linker optie FIll and Sign. (Het kan voorkomen dat je de onderstaande optie niet te zien krijgt)

Uw document canvas wordt geopend en je kunt de gewenste handtekening positie selecteren met de muis. Na één klik verschijnt een tekstvak, voer de {{Signer1}} tag in voor de handtekening positie van de eerste ondertekenaar, zie hieronder:

Selecteer de {{Signer1}} tekst en druk op de zwarte stip bovenaan om de tekst met een witte kleur te maskeren:

Indien nodig herhaal je de stappen hierboven voor de handtekening positie van de tweede ondertekenaar en gebruik je nu de tekst {{Signer2}}.

Sla de PDF op:

Klaar! Je kunt nu de PDF uploaden in het ondertekenverzoek en nadat de betreffende ondertekenaars digitaal hebben ondertekend, verschijnen de handtekeningen op de gewenste positie.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of via support@signhost.com