ID Proof - Digitaal identificeren
Hoe werkt ID proof?
Identificatie aan de hand van je camera (OCR)

Hoe werkt ID proof via de camera methode?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hulp nodig bij het digitaal identificeren via de camera methode?

Dit artikel helpt je verder!

Hoe werkt het?

• Open de link die je hebt verkregen en kom terecht in het webformulier;

• Scan de QR code op het webformulier met de camera op je mobiele telefoon;

• Open het webformulier op je telefoon;

• Selecteer het document type welke je wenst te gebruiken;

• Klik op 'Open camera';

• Scan het document met de camera en maak een selfie;

• Wacht tot je op de bedankpagina terecht komt.

Uitgebreide uitleg:

Open de link en kom terecht in het webformulier. Je gaat je identiteit verifiëren met een documentcontrole. De documentscan werkt het best met een goede mobiele camera. Scan de QR code om het formulier op je mobiele telefoon te openen. Een QR code scannen kan door de camera van je telefoon op de code te richten. Er verschijnt vervolgens een melding om het webformulier via de browser te openen >>

Het formulier is nu zichtbaar op je mobiele telefoon. Lees de gegeven tips op het formulier rustig door.
Selecteer het document waarmee je identificatie wenst uit te voeren en klik op 'Open camera'. Je ziet nu een melding waarbij je het toestel toestemming dient te geven om de camera te openen, kies 'Sta toe' >>

Scan het document met de camera en zorg dat het document in het aangegeven venster komt te staan. In de volgende stap maak je een selfie (een foto van jezelf), houd je gezicht in het venster, de camera geeft aan wanneer je moet glimlachen, om uit te sluiten dat het bijvoorbeeld een plaatje is.

Wanneer dit is gelukt wacht dan tot je op bedankpagina terecht bent gekomen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de organisatie voor wie je de identificatie moet uitvoeren.

Een aantal tips:

• Leg je identiteitsdocument plat op tafel, bij voorkeur op een donkere ondergrond;

• Houd je camera er recht boven;

• Pas op dat je met je vingers geen tekst op het document blokkeert;

• Let op dat er geen licht van boven weerkaatst op het identiteitsdocument;

• Maak je camera schoon en zorg voor een scherpe focus;

• Zorg voor een goede internet verbinding.

De camera maakt automatisch een foto. Daarna ga je een foto van jezelf maken:

• Deze foto dient overeen te stemmen met de foto op je identiteitsdocument.

• Glimlach als hierom gevraagd wordt, zo weten we dat je het echt bent en het geen plaatje is.

Het is ook mogelijk om het proces te doorlopen op je pc/laptop indien hier een camera aanwezig is. Je hoeft dan de QR code niet te scannen, maar kunt direct op Volgende drukken.

Wat kan er misgaan?

• Het document waarmee je het identificatie proces doorloopt is verlopen. Nadat je het proces heeft verlopen krijg je de melding 'Het document is verlopen, probeer het met een geldig document;

• Je lijkt niet op de foto van het paspoort of de ID kaart, bijvoorbeeld door een baard, bril of door de leeftijd. Probeer zoveel mogelijk overeen te komen met de foto in je document. Mocht dit niet lukken neem dan contact op met de organisatie die je verzocht heeft de ID check te doen;

• De camera werkt niet. Mogelijk heb je geen toestemming gegeven voor het gebruik van de camera. Start het proces opnieuw;

• De omgeving is te donker voor de camera. Houd rekening met voldoende (dag)licht. En zorg voor een schone camera;

• Er heeft zich een fout voorgedaan. Doorloop de tips en probeer de identiteitscontrole opnieuw;

• De webpagina loopt vast of je krijgt een foutmelding. Zorg dat uw browser up to date is;

• Mocht je er niet uitkomen probeer het proces te doorlopen in een andere browser, of als laatste op een ander apparaat.

Bij vragen helpt ons support team je graag verder via de chat of via support@signhost.com.