Identificatie via NFC (ReadID)

Hoe werkt ID proof met de NFC methode?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hulp nodig bij het digitaal identificeren via de NFC methode?

Dit artikel helpt je verder!

Hoe werkt het?

• Open de link die je hebt verkregen en kom terecht in het webformulier;

• Kies Volgende;

• Download de app IOS of Android;

• Scan de QR code op het webformulier met de ReadID app;

• Volg de stappen in de app;

• Klik op Kies identiteitsbewijs;

• Maak een keuze voor het identiteitsbewijs;

• Houd je camera boven het identititeitsbewijs tot de randen groen omringt zijn;

• Houd het identiteitsbewijs tegen de telefoon aan;

• Plaatst je gezicht in het ovaal;

• De verificatie is voltooid (je kunt hier zien welke data is opgehaald en de foto's voorkant van het document & pasfoto);

• De gegevens zijn veilig gedeeld.

• Ga terug naar de begin link hier wordt je bedankt voor de aanvraag.

Tips:

• Leg je identiteitsdocument plat op tafel, bij voorkeur op een donkere ondergrond;

• Houd je camera er recht boven;

• Pas op dat je met je vingers geen tekst op het document blokkeert;

• Let op dat er geen licht van boven weerkaatst op het identiteitsdocument;

• Maak je camera schoon en zorg voor een scherpe focus;

• Haal het hoesje van je telefoon;

• Houd je telefoon stil tijdens het scannen;

• Beweeg je telefoon niet tijdens het scannen van het paspoort;

• Zorg voor een goede internet verbinding.

• NFC chips in paspoorten bevinden zich meestal op de voorkant van het paspoort met een aantal uitzonderingen in verschillende landen. Een NFC-chip in Amerikaanse en Italiaanse paspoorten bevindt zich bijvoorbeeld op de achterkant van de omslag.

Wat kan er misgaan?

• Het document waarmee je het identificatie proces doorloopt is verlopen. Nadat je het proces heeft verlopen krijg je de melding 'Het document is verlopen, probeer het met een geldig document;

• De omgeving is te donker voor de camera. Houd rekening met voldoende (dag)licht. En zorg voor een schone camera;

Mocht het je er niet uitkomen, neem dan contact op met de organisatie die je het verzoek heeft toegestuurd.

Bij verdere vragen helpt ons support team je graag verder via de chat of via support@signhost.com.