ID Proof

Digitaal identificeren met paspoort of identiteitskaart

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met ID Proof van Signhost kun je een persoon digitaal laten identificeren met paspoort, ID kaart, of verblijfsvergunning. Deze identificatie is mogelijk door het richten van de camera op het paspoort en een selfie check. Of door het uitlezen van de NFC chip die in het paspoort zit. De laatste oplossing gebeurt via een smartphone waarbij een app nodig is.

De persoon ontvangt een link naar jullie eigen webformulier waarmee hij/zij de online identificatie kan uitvoeren.

Signhost biedt drie manieren om een persoon digitaal te identificeren via het webformulier:

• Camera + selfie check

• NFC via de ReadID App

• NFC via de Evidos App

Vooraf is bij ons aangegeven welke gegevens van de identificatie door jullie mag worden ontvangen. Hierdoor bewaar je niet meer gegevens dan nodig. Signhost maakt het 'identificatie dossier' op waarin alle stappen van de online identificatie en de juiste gegevens van de klant worden verwerkt. Op deze manier heeft de klant zich online geïdentificeerd.

Het dossier komt binnen in het Signhost webportaal. De dossiers blijven tot 30 dagen beschikbaar in het portaal.

Bekijk het filmpje over de verschillende manieren van online identificeren hier.

Het lukt niet om het identificatieproces succesvol te doorlopen, wat nu?

Stuur het FAQ-artikel hulp bij digitaal identificeren naar de klant of neem de onderstaande tips door met de klant om te achterhalen wat er misgaat:

• De klant lijkt niet op de foto in zijn/haar paspoort:
    Het gezicht moet te herleiden zijn, als door een baard / bril iemand niet te herkennen is dan keurt het systeem het af. Het digitale hulpmiddel is hierin liever te streng dan niet streng genoeg. Hoewel dit in ontwikkeling is, zal bij dergelijke uitzonderingen de identificatie op de oude manier gedaan moeten worden;

• Het lukt de klant niet om het proces succesvol te verlopen:
    De klant ziet mogelijk een onbekende foutmelding of komt niet succesvol door het proces heen, ook niet via een ander apparaat. Vraag dan zoveel mogelijk informatie op bij de klant. Op welk moment loopt de klant vast? Is het mogelijk een screenshot te sturen? Wat voor apparaat gebruikt de klant? Neem vervolgens contact op met ons supportteam;

• De informatie in het dossier matcht niet met de gegevens van het paspoort:
    Het hoofddoel van de identificatie is om te achterhalen of het document geldig is en de juiste persoon het proces doorloopt. Het algoritme herkent tekens, maar kan niet herkennen of deze goed herkend worden. Een oplossing kan zijn: de foto van het paspoort in het dossier laten terugkomen of het gebruik van readID/de Evidos App waarbij de NFC chip wordt uitgelezen;

• De klant heeft het proces uitgevoerd met een kopie van het paspoort:
    In het proces wordt het document gecheckt op echtheidspunten en of de persoon van het document ook achter de knoppen zit. Dit kan ook aan de hand van een kopie van het paspoort.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of via support@signhost.com