Hulp nodig bij digitaal identificeren?

Hoe moet ik mij digitaal identificeren? Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het kort:
Het digitaal identificeren met paspoort of ID kaart kan op verschillende manieren. Met een paspoort selfie check waarbij je aan de hand van een foto van de voorkant van het paspoort en een selfie check wordt geïdentificeerd. Of door het uitlezen van de NFC chip die in het paspoort zit. De tweede oplossing gebeurt via een smartphone waarbij een app nodig is.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Het doel van het proces is om te achterhalen of jij het echt bent die achter de knoppen zit op het moment van identificeren. Daarnaast kunnen ook gegevens uit het document worden overgenomen. Wanneer je wil weten welke gegevens dit zijn, neem dan contact op met de organisatie die je heeft gevraagd om dit proces te doorlopen.

De link naar het webformulier is altijd versleuteld; te herkennen aan het slotje voor de URL. Zie onderstaande afbeelding:

De data die over de lijn wordt verstuurd is hierdoor niet zichtbaar voor derden.
Zie je geen slotje staan of krijg je een waarschuwing te zien op de webpagina van het formulier? Sluit de webpagina meteen af en neem contact op met de organisatie die jou gevraagd heeft om de identiteitscontrole te doen.

Hoe werkt het?

Je hebt een link ontvangen om naar het ID proof webformulier te gaan. Het webformulier geeft aan via welke methode je de identificatie dient te doorlopen. Het is ook mogelijk dat je zelf kunt kiezen tussen de onderstaande opties:

Gebruik camera

Een identificatie via de camera scan je de QR code en vervolg je het proces op je smartphone of tablet. Het is niet nodig om een app te downloaden. Bekijk het artikel Identificatie aan de hand van je camera voor een uitgebreide uitleg + tips.

Verifieer met NFC

Bij een identificatie via NFC download je een app en vervolg je het proces op je smartphone of tablet. Bekijk het artikel Identificatie via NFC (ReadID) een uitgebreide uitleg + tips bij het gebruik van de ReadID app.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of via support@signhost.com