Hulp voor de ondertekenaar
Verificaties
ZealiD Gekwalificeerde Elektronische Handtekening (op PC)

Onderteken een document met een QES handtekening - EU Qualified Electronic Signature Seal

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kunt verifiëren met ZealiD op een PC of laptop. Gebruik je een mobiel apparaat? Raadpleeg dan dit artikel.

Je dient een document te tekenen met ZealiD. Wat nu?

Als een document moet worden ondertekend volgens de meest veilige eisen, kan een verzender kiezen voor een gekwalificeerde elektronische handtekening (QES). Bij Signhost gebruiken we hiervoor onder andere ZealiD als leverancier. Om succesvol met ZealiD te verifiëren en ondertekenen zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Let op, de registratiecode verstuurd via e-mail of telefoon zijn voor 10 minuten geldig.

Creëer een ZealiD account

Om ZealiD te kunnen gebruiken dien je eerst de app te downloaden op jouw smartphone via de App Store of Google Play. Verbind vervolgens jouw identiteitsgegevens met het ZealiD account. Dit hoef je maar één keer te doen.

Verifieer met ZealID bij Signhost ondertekenen

Deze instructies zijn gemaakt op een iPhone met iOS besturingssysteem. Het gebruik en daarmee de screenshots kunnen afwijken indien je een Android smartphone gebruikt.

• Klik eerst op de uitnodigingslink in de e-mail om het document of de documenten in je browser te openen;

• Nadat je de documenten hebt gelezen, druk je op de knop Volgende onderaan de viewer;

• (Optioneel als de verzender een handtekening vereist) Voeg je handtekening toe en klik op de knop Verifiëren;

• Het onderstaande scherm zal openen:

• Open de ZealiD app:

• Klik op 'Scan QR-code';

• Scan de QR code;

• Je ziet nu jouw persoonlijke informatie:

Sinds kort hebben wij een nieuwe productnaam: Signhost. De ZealiD app hanteert momenteel nog onze oude productnaam: Evidos.

• Controleer of de cijfers overeenkomen met de cijfers in de QR code op jouw computer browser, indien ja: ga verder;

• Klik op 'Aanmelden Face ID';

• De authenticatie is voltooid:

• De QR code in de computer browser zal wijzigen aangezien je nu het document gaat ondertekenen:

• Open de ZealiD app nogmaals en klik op 'Scan QR-code';

• Scan de QR code;

• Controleer of de cijfers overeenkomen met de cijfers in de QR code op jouw computer browser, indien ja: ga verder;

• Je kunt nu bevestigen dat je het document gaat ondertekenen:

• Klik op 'Inloggen met Face ID';

• Het ondertekenen is voltooid;

• Klik op 'Doorgaan';

• In jouw computer browser word je nu doorverwezen naar ons ondertekenscherm in het portaal;

• Jouw browser zal automatisch doorgaan naar de volgende stap in het Signhost ondertekenproces;

• Het tekenproces is hiermee voltooid.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of via support@signhost.com