Termijnen en dataretentie

Automatische herinnering, geldigheidstermijn, bewaartermijn

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe pas ik de automatische herinnering aan?

Het verzendinterval van de automatische herinnering is standaard ingesteld op 7 dagen. Dit kunnen jullie indien gewenst wijzigen.

Voorbeeld: bij een interval van zeven dagen, wordt na ontvangst van het tekenverzoek (transactie) naar een ondertekenaar elke zeven dagen een herinnering verzonden, totdat deze het document heeft getekend of de transactie een andere eindstatus is bereikt (geweigerd, geannuleerd, verlopen).
​
Het kan als standaard worden ingesteld via ons portaal Instellingen > Standaard opties > Standaard herinneringsinterval in dagen

Figuur 1 - Standaard herinneringsinterval instellen

Het kan ook los per transactie worden ingesteld per ondertekenaar door achter de betreffende ondertekenaar op het blauw/groene bolletje te klikken:

Figuur 2 - Herinneringsinterval instellen per ondertekenaar, stap 1

Vervolgens verschijnt er een pop-up, waar je de 'Herinneringsinterval in dagen' kunt instellen:

Figuur 3 - Herinneringsinterval instellen per ondertekenaar, stap 2

Hoe pas ik de geldigheidstermijn van de ondertekening aan?

De uitnodiging om te ondertekenen wordt standaard 30 dagen aangeboden. Deze termijn is aan te passen naar minimaal 1 en maximaal 90 dagen.

Dit kan bij het aanmaken van de transactie via Transacties > Nieuwe transactie, rechts onderin bij 'Opties':

Figuur 4 - Standaard staat de geldigheidstermijn op 30 dagen

De geldigheidstermijn kan ook als standaard worden ingesteld via Instellingen > Standaard opties:

Figuur 5 - Standaard transactiegeldigheidsduur in dagen instellen

Hoe lang blijven documenten beschikbaar om te downloaden?

De documenten kunnen na ondertekening maximaal 30 dagen gedownload worden vanuit het portaal.

Opschonen metadata
Na het ondertekenen worden persoonsgegevens (zoals e-mailadressen, bestandsnamen en referenties) uit het portaal en de API verwijderd na drie maanden.

Al deze informatie is voor onze klanten in het transactiebewijs PDF gelogd, welke aangemaakt is na het ondertekenen en door onze klanten zelf gearchiveerd kan worden. Deze gegevens zijn na drie maanden van onze servers verwijderd.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of mail naar support@signhost.com