Digitaal ondertekenen
Signhost webportaal
Kan de uitnodigingsmail worden aangepast?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De huidige uitnodigingsmail kan beperkt worden aangepast. Dit omdat we voor veel klanten mailtjes versturen, en we willen blijven garanderen dat onze mail altijd aankomt bij de ondertekenaars.

Via het portaal

• De afzender van het mailbericht is standaard noreply@signhost.com. Dit kan aangepast worden door de optie "Email versturen vanaf uw eigen domein" aan te schaffen. De mail wordt dan verzonden vanaf uw eigen domeinnaam, bijvoorbeeld contracten@uwbedrijf.nl.

• De uitnodigingsmail in het bericht. Standaard staat deze op het e-mailadres waarmee u ook inlogt, en kan dus gewijzigd worden. Neem hiervoor contact op.

• Door zelf de ondertekenlink te verspreiden bent u niet gebonden aan onze formatting of opmaak.

• De inhoud van het bericht kan in het portaal per ondertekenuitnodiging meegestuurd worden. Ook kan in uw profiel een standaardbericht worden ingesteld.

• De naam van de ondertekenaar kan worden meegegeven in de email, waardoor deze persoonlijker wordt.

Om de naam mee te geven in de email kan de volgende syntax worden gebruikt:

{{Name}}

Hiermee kan de naam worden meegegeven van de ondertekenaar.

Wel moet je de naam van de ondertekenaar zelf meegeven zodat ons systeem deze kan invullen. Dit werkt als volgt.

1. Geef de syntax mee in het mailbericht.

2. Kies de Krabbel als verificatiemethode en voer de naam van de ondertekenaar in. Dit moet bij elke ondertekenaar wanneer je de syntax gebruikt!

In het portaal ziet dit er als volgt uit:

Via de API

Via de API kan op twee methoden de ondertekenuitnodiging verzonden worden:

1. De uitnodigingsflow. Deze werkt net als de portaalflow: Signhost mailt de uitnodiging, herinneringen en de documenten. Om de uitnodigingsflow te starten moet SendSignRequest parameter op TRUE staan binnen de transactie POST. (https://evidos.github.io/endpoints/#post/api/transaction)

In de uitnodigingsflow kan net als in het portaal de afzender, uitnodigingsemail en het bericht veranderd worden. Het bericht wordt als volgt aangepast in de transactie: SignRequestMessage. Hier kan met plain tekst een bericht worden meegegeven. HTML is niet toegestaan. Enters kunnen geplaats worden door \n te typen.

2. De directe flow. Signhost API geeft een URL terug na een GET https://evidos.github.io/endpoints/#get/api/transaction/{transactionId} Hiermee is de link zelf te mailen of direct in de browser te openen.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of mail naar support@signhost.com