Authenticatie methode

Authenticeer en controleer de ondertekenaar voordat het document ingezien kan worden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om vooraf na te gaan of de ontvanger van de transactie wel de juiste persoon is.

Je kunt dit nagaan door één van onze authenticatie opties te selecteren:

• Authenticatie: DigiD (alleen beschikbaar voor overheidsinstanties)

• Authenticatie: Telefoonnummer (SMS)

Met deze methoden dient de ondertekenaar eerst te authenticeren dat zij de juiste ontvanger zijn voor de betreffende transactie.

Hoe kun je authenticaties activeren in het portaal?

Authenticaties activeren
Voordat je een authenticatie kunt toevoegen binnen een transactie, dien je deze optie eerst te activeren bij de instellingen in het portaal via Instellingen > Activeer additionele functies > Authenticatie activeren

Let op: elke gebruiker dient dit onder zijn/haar eigen account te activeren in het portaal.

Figuur 1 - Schakel extra opties in bij instellingen

Nu is de optie beschikbaar tijdens het aanmaken van een nieuwe transactie.

Figuur 2 en 3 - Voeg een authenticatie toe

Het getekende document ophalen
Wanneer alle ondertekenaars hebben getekend ontvangen zowel de ondertekenaar(s) als de gebruiker een e-mail om het document op te halen via de geautomatiseerde link.

De authenticatie methoden uitgelegd

Authenticatie: DigiD
Met deze methode dient de uitzender van de transactie (portaal gebruiker) het BSN nummer van de ondertekenaar in te voeren voordat de transactie uitgezonden wordt. Deze methode is alleen beschikbaar voor overheidsinstanties.

De ondertekenaar ontvangt de transactie en logt in zijn/haar DigiD account. Wanneer het BSN nummer overeenkomt kan de ondertekenaar het document inzien en verder gaan met het tekenproces.

Indien er andere verificatiemethoden zijn toegevoegd binnen de transactie, dan volgen deze na het inzien van het document.

Authenticatie: Telefoonnummer (SMS)

Met deze methode dient de uitzender van de transactie (portaal gebruiker) het mobiele telefoonnummer van de ondertekenaar in te voeren voordat de transactie uitgezonden wordt.

De ondertekenaar ontvangt de transactie en kan kiezen voor 'Verstuurd SMS'. De ondertekenaar ontvangt een code per SMS en kan deze invoeren binnen de tekenomgeving. Wanneer de code overeenkomt kan de ondertekenaar het document inzien en verder gaan met het tekenproces.

Indien er andere verificatiemethoden zijn toegevoegd binnen de transactie, dan volgen deze na het inzien van het document.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of mail naar support@signhost.com