SkyView
Skapa en länk för delning av SkyView

Här beskrivs hur du på ett enkelt sätt skapar en länk för delning av SkyView där du kan inkludera CAD-filer, kommentarer m.m.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du skapar en länk för delning väljer du de CAD-filer, modeller, areor, linjer och kommentarer du vill ska visas för användare som besöker länken. Det krävs inte ett användarkonto utan vem som helst kan komma åt SkyView enligt dina val. Via en delning av SkyView kan besökarna skapa temporära mätningar som sparas så länge webbläsarfönstret är öppet. För att visa en delad länk måste den öppnas via Chrome eller senaste Edge via en dator.

Gör så här för att skapa en länk för delning:

1. Gå till SkyView för projektet du önskar dela.

2. Välj den tidslinje du vill ska vara förvald när länken öppnas i en webbläsare.

3. Välj Dela längst upp till höger av skärmen.

När funktionen aktiveras visas en markeringskolumn i objektslistan till vänster. Via kolumnerna väljer du de objekt som ska ingå i länken. Som standard markeras de objekt som är synliga i SkyView för tillfället.

Vill du inte ha med ett objekt i länken avmarkerar du objektet i markeringskolumnen. Observera att Design och Markmodeller inte går att dela.

4. Gör de ändringar i objektslistan du önskar.

5. Välj om Spara kameravy ska vara aktiverat eller inte för länken. Om funktionen är aktiverad kommer förutom vald tidslinje med ortofotovy eller perspektivvy, även aktuell kameravinkel samt zoomning att ska sparas. Som standard är detta aktiverat men går stänga av i dialogen. Då öppnas alltid ortofotovyn när besökaren går till länken.

6. Välj Skapa länk.

7. Kopiera länken som skapas via ikonen till vänster om fältet där länken visas eller genom att klicka på länken för att öppna den i din webbläsare.