12. Generelt
Ofte stillede spørgsmål
Sådan opretter du en speciel opgave til intern brug
Peter Thornton avatar
Skrevet af Peter Thornton
Opdateret over en uge siden

Der er ikke den store forskel på at oprette en kundeopgave og en intern opgave.

I TimeView kaldes denne type opgaver Speciel opgave.

Formålet med Interne opgaver kan være at registrere kontortid, administration, sygdom eller andre interne arbejdsarter og de oprettes på samme måde, som når du opretter eksterne opgaver på kunder.

Interne opgaver adskiller sig fra kundeopgaver, ved at TimeViews tælleværker automatisk skal holde styr på opsparede saldi.

Speciel opgaver er:

• Ferie

• Feriefridage

• Barsel

• Afspadsering

Du skal oprette opgaven på den interne kunde. Marker kunden og klik på Opret Opgave i båndet.

I første omgang udfyldes felterne:

• Navn

• År

• Type (i drop-Down menuen vælges om det er ferie, feriefridage, barsel eller afspadsering)

• Startdato

• Intern deadline

• Kunde deadline

• Officiel

Når man opretter speciel opgaver med tælleværk, så vær opmærksom på de forskellige datoer, da de fungere anderledes end almindelige opgaver:

• Optjeningsperioden angives med startdato i Kunde deadline og slut dato i Officiel.

• Afholdelsesperioden angives med start dato i Startdato og slut dato i Intern deadline.

Vær endvidere opmærksom på, at hvis man har valgt, at have en opgave for hvert regnskabsår, skal startdato i år 2 følge umiddelbart efter afslutningsdato år 1.

Der må ikke være huller i dateringen.

Tryk "gem" for at komme til næste vindue.

Nu vælger du relevant type Speciel opgave i drop-Down menuen.

Udfyld også feltet Standard arbejdstype.

Gem opgaven ved at taste Ctrl+S og luk den.

Opgaven er nu oprettet.

Har man brug for primo tal for at tælleværket tæller rigtigt skal disse lægges ind på de enkelte medarbejdere/brugere:

Under menu-punktet Administration i skærmens venstre side vælges "brugere".

Åben den aktuelle bruger og vælg fanebladet Ferie/Fritid

Klik på knappen Tilføj Flex/Ferie i menubåndet øverst på skærmen.

I ruden der åbner vælges medarbejder og relevant konto (ferie, feriefridag, barsel eller afspadsering).

Der vælges en startdato, som er den dato tælleværket skal tælle fra, samt primosaldo i timer.

OBS: Hvis saldoen er 0 skal positivt tastes 0.

Hvis det ønskes kan indtastes en valgfri tekst. Klik på Gem og luk.

Der er nu lagt feriesaldi ind på medarbejderen. Tælleværket tæller og saldoen kan følges i TimeView.

Eksemplet i artiklen er lavet med ferie som Speciel opgave, men metoden er den samme for feriefridage, barsel og afspadsering.

Vær opmærksom på at den manuelle tilretning af medarbejderens/brugerens time-saldi også kan tastes med negative beløb, hvis der fx skal ske udbetaling af overarbejdssaldo.