7. Fakturering
7.11 Gentagne faktura med tidsregistreringer
Opdateret over en uge siden

Denne artikel viser hvordan du opretter en gentaget faktura, hvor du selv kan styre, hvornår den skal køres. Du kan også selv bestemme detaljer omkring betalingen.

Markér kunden og klik på Gentagen faktura.

Vælg Alle udstående tidsregistreringer og klik på Ok.

Vælg den opgave, du vil lave gentaget faktura på.

Nu får du den gentagne faktura vist i TimeView og du kan begynde at sætte den op.

På fanen Basis skal du klikke på Rediger, for at tilpasse hvornår fakturaen skal køres.

Nu skal du vælge hvornår fakturaen skal dannes.

Hvis du skal have tidsregistreringer med på fakturaen, skal du sætte kørselsdatoen sådan, at I bliver færdig med tidsregistrering, inden TimeView automatisk opretter fakturaen.

Hvis man vil have tidsregistreringer til og med den sidste i måneden, er det vigtigt at der er et par dage, til at blive færdig med dem.

Du kan fx sætte gentagelsen til den 2. i hver måned og derefter skrive -2 i feltet Fakturadato forskydelse ift. gentagelsesdato.

Hvis du, som i dette eksempel, har sat gentagelsesdatoen til anden dag for hver tredje måned og har skrevet -2 i forskydelse, kommer tidsregistreringer til ultimo måneden før, med på fakturaen.

Teksten til fakturaen bliver genbrugt, så det er vigtigt at tænke over en god tekst. Det er fx bedre at skrive "Bogføring sidste kvartal" i stedet for "Bogføring 1. kvartal.

Når tidsregistreringen er oprettet skal vælge hvordan prisen afregnes:

Hvis prisen skal beregnes ud fra den sats, der står i tidsregistreringerne, man vælge om prisen skal komme fra tidsregistreringerne, vælger du Fra tidsregistreringer.

Hvis I har aftalt en fast pris med kunden, kan du vælge Fast pris og angive det beløb, der er aftalt.

Du vil måske have prisen, som står på selve opgaven. Så vælger du Fast pris fra opgave.

På kunden, under fanen fakturering, kan du se den gentagen faktura, du lige har oprettet og den kan også ses på oversigten over alle gentagende faktura

Når gentagne fakturaer køres, ligger de som kladde på kunden og på fakturalisten i TimeView.