Oto jak odłączyć QuickBooks, aby Walkies przestał wysyłać do niego rekordy, oraz jak połączyć go ponownie lub przejść na inną firmę w QuickBooks.
Odłączanie QuickBooks
Stuknij przycisk menu na ekranie Start. Na urządzeniu iPad znajdziesz go na pasku bocznym.
W sekcji Firma stuknij QuickBooks. W aplikacji internetowej przejdź do Ustawienia i wybierz QuickBooks w sekcji Firma.
Przewiń na sam dół i stuknij Odłącz.
Stuknij ponownie Odłącz, aby potwierdzić.
Co się dzieje
Walkies od razu przestaje wysyłać rekordy do QuickBooks, a jego dostęp do twojej firmy w QuickBooks zostaje cofnięty w Intuit.
Wszystko, co już jest w QuickBooks, tam zostaje. Nic nie jest usuwane ani w QuickBooks, ani w Walkies.
Rekordy czekające na synchronizację i wszystkie problemy z synchronizacją zostają wyczyszczone.
Rekordy, które dodasz lub zmienisz, gdy QuickBooks jest odłączony, nie zostaną wysłane później, nawet po ponownym połączeniu. Jeśli po ponownym połączeniu znów zmienisz któryś z nich, zostanie wtedy wysłany.
Ponowne połączenie
Otwórz ekran QuickBooks w ten sam sposób.
Stuknij Połącz z QuickBooks i zaloguj się. Zobacz Jak połączyć QuickBooks Online?
Jeśli wybierzesz tę samą firmę w QuickBooks, ustawienia zostaną zachowane, a synchronizacja od razu ruszy ponownie.
Jeśli wybierzesz inną firmę w QuickBooks, skonfigurujesz ją od nowa, zanim cokolwiek zostanie wysłane.
Przejście na inną firmę w QuickBooks
Odłącz QuickBooks.
Stuknij Połącz z QuickBooks i wybierz drugą firmę, gdy QuickBooks o to zapyta.
Sprawdź ustawienia i stuknij Zachowaj.
Nic, co czekało na wysłanie do starej firmy, nie trafi do nowej.
Warto wiedzieć
Jeśli twój plan przestanie być planem Walkies Max, synchronizacja zostanie wstrzymana. Nadal możesz stuknąć Odłącz na ekranie QuickBooks.
Jeśli odłączysz Walkies z poziomu QuickBooks, na ekranie QuickBooks w Walkies pojawi się komunikat „Połączenie z QuickBooks wygasło”. Stuknij Połącz ponownie, aby wznowić synchronizację, lub Odłącz, aby ją zatrzymać.
Jeśli zamykasz konto Walkies, najpierw odłącz QuickBooks.
QuickBooks może odłączyć tylko właściciel konta.