Konfiguration: Moms på Tilbudslinjer
Opdateret over en uge siden

Beregninger for moms kan inkluderes for Tilbudslinjer.

Du kan vælge, hvordan du får vist Moms i dine tilbudslinjer under Konfiguration → Brugerdefinerede felter → Produkter → Tilbudslinje - koblede data (kæde-ikonet) . Rul ned til visningsmuligheder og indstil muligheden.

Visning af Moms % pr. linje er nyttig til validering af Momsprocent men vil normalt ikke vises på tilbuddet, her vil blot den samlede moms medtages.

Simpel Moms

Hvis du ønsker at tilføje den samme Momsprocent for alle varer, uanset hvilken kunde de sælges til, kan du konfigurere webCRM ved at deaktivere Momsgruppe under Organisationer.

Gå til Konfiguration → Brugerbestemte felter → Produkter → Tilbud - Koblede data og klik på Moms i toppen af siden.

Indtast Moms-procentsatserne for at aktivere modulet, og klik Gem. Moms vil nu fremgå på dine Tilbudslinjer.

Hvis alle Tilbudslinjer har samme Momssats, vil denne værdi vil blive vist i Moms linjen.

Hvis der anvendes forskellige Momsprocenter for Tilbudslinjerne kan du overveje at vise Momsprocent pr. linje, for at tydeliggøre forskellene for kunden.

Avanceret moms

Hvis du ønsker at tilføje forskellige Momsprocenter afhængigt af kunden og/eller du har Produkter/ydelser med forskellige Momsprocenter, skal du bruge disse Moms indstillinger:

Hvis du ønsker at tilføje forskellige Momsprocenter afhængigt af kunden, skal du aktivere Momsgruppen for Organisationer. Dette gøres under Konfiguration → Hovedindstillinger → Datafelter og aktiveres i Organisationer sektionen.

Derefter skal du opsætte Momsgrupperne ved at gå til Konfiguration → Drop down-lister → Organisationer og tilføje dine Momsgrupper i tekstfeltet, med et unikt nummer for hver post, eksempelvis:

1: Domestic
2: EU
3: Verden
4: Domestic uden moms

For hver Organisation, som du vil oprette et Tilbud til, skal du udfylde feltet Momsgruppe. Det kan eventuelt gøres ved at massemodificere ved hjælp af en Oversigt, f.eks. hvis alle danske virksomheder skal have standard Momsprocenten.

Momsprocent tabel

Gå til Konfiguration → Brugerbestemte felter → Tilbud - Koblede data og klik på Moms i toppen af siden for at konfigurere dine Momsprocentsatser.

Hvis du har Produkter/services med forskellige momsprocenter, kan du specificere forskellige Vare momskoder, der hver har et sæt Momsprocenter. Momsgrupperne skal inkluderes på din prisliste.

Moms - Importer Tilbudslinjer

Når moms er aktiveret for Tilbudslinjer fremgår der en Moms varekode kolonne på din prisliste. For simple momsberegninger kan du efterlade værdien blank eller bruge samme værdi på alle linjer, f.eks. Standard.

For avancerede momsberegninger skal du specificere en Moms varekode for hver linje i prislisten, som skal være en af de Moms varekoder du har defineret i Momsprocent tabellen.

OBS: Momsprocenten beregnes og gemmes, når en Tilbudslinje oprettes eller redigeres og gemmes.

Det maksimale antal tegn for en Vare momskode er 20.

Så hvis der foretages ændringer i Momsprocent tabellen, vil disse ændringer kun påvirke Tilbudslinjer oprettet eller redigeret efter ændringerne i Momsprocent tabellen er lavet.