Profielinstellingen
Medewerkers
Contracten en verlof medewerkers
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel geven we een toelichting op het instellen van contracten en de bijbehorende verlofuren van een medewerker. We doen dit aan de hand van een stappenplan. De verlofkaarten zijn gebaseerd op de CAO van de kappersbranche.

Bedrijfsprofiel aanmaken

Allereerst dien je een "bedrijfsprofiel" aan te maken (als je dit nog niet hebt gedaan). Lees hier hoe en waar je dit kunt aanmaken.

Financiële gegevens opvoeren van een medewerker

1. Via Account > Bedrijf kom je in het scherm van jouw bedrijfsprofiel. Door in het tab "Rollen" op een medewerker te klikken kan je de rechten en financiële gegevens van een medewerker bekijken

2. Om de vakantie uren zichtbaar te maken dien je bij "Financiële gegevens" te klikken op "aanpassen".

3. Maak een nieuw contract aan door op" Nieuw contract toevoegen" te klikken. Vul vervolgens de gegevens van het contract in en klik op "Voeg toe". Het is ook mogelijk om meerdere contracten op te voeren (het huidige contract blijft dan geldig tot startdatum van het nieuwe contract ingaat). Verlofuren worden hierbij ook aangepast voor de medewerker, vanaf de startdatum van het nieuwe contract.

4. De verlofdagen worden automatisch berekend volgens de CAO vanaf de start datum van het contract (deze zijn gebaseerd op de werkuren per week en eventueel lengte bij bedrijf en lengte in de markt).

5. Als je deze gegevens hebt opgevoerd dien je eerst op "Opslaan" te klikken.

Verlofuren bekijken en aanpassen

Nadat je het contract hebt opgevoerd kan je via Account > Beschikbaarheid > tab Verlof de verlofuren bekijken waar een medewerker recht op heeft en hoeveel er al is opgenomen.

De verlofuren zijn opgebouwd uit een aantal regels:

• Overgebleven vakantie dagen: dit zijn de overgebleven vakantiedagen van het jaar ervoor

• Opgebouwde vakantie uren: op basis van het contract en de CAO.

• Extra of minder uren door ziekte/vakantie

Je kunt handmatig een correctie toevoegen door op het +je onderaan te klikken. (Als je min uren wilt toevoegen doe je dit door een - te plaatsen voor het aantal uren.)

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.