In dit artikel geven we een toelichting op het instellen van verlofuren van een medewerker. We doen dit aan de hand van een stappenplan. De verlofkaarten zijn gebaseerd op de CAO van de kappersbranche.

Bedrijfsprofiel aanmaken

1. Allereerst dien je een "bedrijfsprofiel" aan te maken. Dit kan je doen door te gaan naar Account > Rollen. Een bedrijfsprofiel is in de hiërarchie de hoogste rol voor de salon. Deze staat boven de salon.

2. Een bedrijfsprofiel maak je aan door gebruik te maken van een ander e-mailadres dan het e-mailadres wat wordt gebruikt voor de salon rol

3. Na het aanmaken van een bedrijfsprofiel, wordt het scherm met alle rollen en rechten geladen.

Financiële gegevens opvoeren van een medewerker

1. Via Account > Bedrijf kom je in het scherm van jouw bedrijfsprofiel. Door op een rol/medewerker te klikken op de pagina rollen & rechten kan je de rechten en financiële gegevens van een medewerker bekijken

2. Om de vakantie uren zichtbaar te maken dien je bij "Financiële gegevens" te klikken op "aanpassen"

3. De verlof dagen volgens de CAO gaan rekenen wanneer start datum contract, werkuren per week en eventueel lengte bij bedrijf en lengte in de markt actief invult.

4. Als je deze gegevens hebt opgevoerd dien je eerst op "Opslaan" te klikken

5. Nu kan je via "Overzicht" de vakantie uren bekijken waar een medewerker recht op heeft

Verlofkaart bekijken en aanpassen

1. De verlofkaart bevat een aantal regels

• Overgebleven vakantie dagen: dit zijn de overgebleven vakantie dagen van het jaar ervoor

• Wettelijke vakantie dagen: dit zijn de wettelijke vakantie dagen op basis van de CAO

• Bovenwettelijke vakantie dagen: dit zijn de bovenwettelijke vakantie dagen op basis van de CAO + de extra vakantie dagen die een medewerker krijgt omdat hij of zij een bepaalde lengte bij het bedrijf of in de markt actief is

• Extra of min vakantie uren door ziekte

2. Aanpassen vakantiedagen: de vakantie uren kunnen per regel (zie vorige stap) worden aangepast. Hiermee wordt de verlofkaart dan ook aangepast.

3. Het totaal van de vakantiedagen wordt gebruikt om aan te tonen hoeveel vakantiedagen de medewerker nog over heeft. Dit kan je terug vinden op de pagina van rollen & rechten voor een specifieke medewerker OF onder beschikbaarheid van een medewerker Account > Beschikbaarheid > Medewerker > Uren.

Video verlofkaarten opvoeren, bekijken en aanpassen