Agenda & (Online) afspraken
Agenda
Wachtlijst: klanten toevoegen en attenderen op gaten in de agenda
Wachtlijst: klanten toevoegen en attenderen op gaten in de agenda
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel geven we informatie over het gebruik van de wachtlijst functionaliteit in Aimy.

Waar kan ik de wachtlijst terug vinden?

De wachtlijst functie is vindbaar in de agenda van de salon. Rechtsboven in de agenda zie je een klok-icoontje . Door te klikken op het icoon opent de wachtlijst.

Waarom een wachtlijst gebruiken?

• Digitaal bijhouden van klanten die mogelijk toch nog behandeld kunnen worden op een bepaalde dag, na afzegging van een andere klant

• Vollere agenda: wanneer klanten afzeggen direct een vervanger vinden

• Meer omzet: doordat de gaten worden opgevuld kun je meer omzet genereren

Hoe gebruik ik de wachtlijst?

De wachtlijst is een digitale assistent om gaten in de agenda snel te vullen. Door klanten op de lijst te zetten, kan je bij het uitvallen van een klant iemand direct attenderen op een plek in de agenda. Vooral op drukke dagen kan dit erg handig zijn.

Het werkt als volgt:

• Voeg klanten toe aan de wachtlijst

• Er komt een gaatje vrij in de agenda

• Je kunt iemand van de wachtlijst inplannen

Hoe kan ik iemand toevoegen op de wachtlijst?

1. Klik op het wachtlijst-icoontje in de agenda

2. Klik op "Klant toevoegen"

3. Vul de klantgegevens in en vul voorkeursdatum & tijd in

4. Geef aan of de klant voor een specifieke medewerker komt; indien dat het geval is selecteer de medewerker

5. Selecteer de dienst

6. Klik op "Opslaan"

Hoe kan ik de volgorde van de wachtlijst aanpassen?

De volgorde van de wachtlijst kun je aanpassen door op de klant te klikken (ingedrukt houden) en de kaart te verschuiven. Dit noemen we "drag and drop".

Op het moment dat je iemand toevoegt, wordt de klant op basis van de voorkeursdatum geplaatst op de wachtlijst.

Hoe kan ik iemand verwijderen van de wachtlijst?

Je verwijdert iemand van de wachtlijst door op het kruisje te klikken, in de kaart van de klant.

Hoe kan ik een klant attenderen op een gaatje in de wachtlijst?

Wanneer je de Whatsapp Add-on hebt geactiveerd in de applicatie (Instellingen > Abonnementen > Whatsapp Add-on) kun je gebruik maken van de Whatsapp berichtgeving in de wachtlijst.

Bij elke klant wordt de WhatsApp-button getoond. Wanneer je op deze button klikt wordt meteen een bericht verstuurd naar de klant. Naast de WhatsApp-button wordt getoond of een bericht verstuurd is via "Bericht verstuurd".