Klantenbeheer
Marketing
WhatsApp voor salon gebruiken via Salon Chat
Floortje avatar
Geschreven door Floortje
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je de Salon Chat kunt gebruiken voor contact via WhatsApp met klanten van jouw salon. Hiermee maak je een eigen WhatsApp-kanaal met een nieuw nummer, de naam van je salon, jouw logo en beschrijving van jouw salon. Alle reacties van klanten op de berichtjes komen vervolgens ook direct binnen in de agenda van Aimy via de Salon Chat.

Hoe kan ik de Salon Chat activeren en instellen?

De eerste stap om de Salon Chat binnen Aimy te activeren, is het activeren van de Add-on "WhatsApp Notificaties", kies hierbij de bundel (groot of klein) die voor jou van toepassing is. Dit kun je doen door naar Instellingen > Abonnement > Add-on "WhatsApp Notificaties" te gaan en deze te activeren.

Na het activeren van de Add-on, ontvang je een e-mail met de stappen om de activatie in gang te zetten. Hieronder kun je ook de stappen terugvinden:

Na voltooiing van de activatie via WhatsApp (let op; dit kan tot 10 werkdagen duren) zullen de Salon Chat instellingen zichtbaar worden in het menu onder Instellingen > Salon Chat en kun je de Salon Chat rechtsboven terugvinden in de agenda.

Via Instellingen > Salon Chat is het belangrijk dat je de Out of Salon tijden invoert, zodat er een automatisch bericht wordt teruggestuurd naar de klanten buiten de ingestelde openingstijden.

Hoe kan ik de Salon Chat nu verder gebruiken?

Door op het icoontje voor de Salon Chat rechtsboven in de agenda (zie foto hierboven) te klikken, kun je de Salon Chat openen voor gebruik. Wanneer er een rood bolletje in het icoontje verschijnt, betekent dit dat er een bericht is binnengekomen. Via de zoekbalk bovenin kun je zoeken naar een openstaand gesprek met een klant en via het adresboekje kun je een klant zoeken om een nieuw gesprek te starten.

Het is helaas niet mogelijk (i.v.m. privacy restricties vanuit Facebook/WhatsApp) om vanuit de salon zelf een persoonlijk gesprek te starten met een klant. Hiervoor kun je alleen de bestaande templates gebruiken. Wanneer een klant hierop reageert óf zelf een gesprek is gestart, kun je ook je eigen berichten versturen. De templates vind je terug in de chat met de klant onder de drie blauwe puntjes links onderin:

De tijden in het rood (bijv. " 2 uur resterend") geven aan hoe lang je als salon nog de tijd hebt om te reageren, voordat het gesprek gesloten wordt en je opnieuw een template zou moeten versturen om het gesprek weer te openen.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.