In dit artikel bespreken we het toevoegen en het wijzigen van een klant. Onderaan het artikel kan je een video terug vinden van het toevoegen en wijzigen van klanten.

Waar kan ik mijn klanten terug vinden?

Klanten worden opgeslagen in het "Klanten" gedeelte van de software. Deze kun je in het hoofdmenu vinden onder "Klanten". Het klantenoverzicht laat alle klanten zien die aangemaakt zijn in het systeem. Via de filters en zoekscherm in het klantensysteem kun je zoeken naar klanten.

• Zoekscherm: biedt de mogelijkheid om op naam en e-mail te zoeken

• Filters:

• Snelfilters: op basis van de afspraken in de agenda

• Geavanceerde filters: op basis van kenmerken zoeken naar klanten in het systeem

Hoe kan ik een klant toevoegen?

Voor het aanmaken of wijzigen van een klant is is het e-mailadres nodig. In Aimy is de unieke identificatie gedaan op basis van e-mailadres. Hiermee kunnen we een historie opbouwen en de gegevens uit het verleden laten zien.

Het toevoegen van een klant kan op verschillende manieren:

• Online afspraak: klanten die via de online afspraken widget boeken

• Handmatig een afspraak in de agenda zetten

• "Nieuwe klant" in het overzicht scherm klanten onder acties

• Bij een inloopklant (ook wel walk-in klant) een e-mail adres toevoegen

• Het importeren van klanten via Instellingen > Import data > Importeer klanten

Waarom moet ik verplicht een e-mail opvoeren voor een klant?

Om een historie te kunnen opbouwen die eenvoudig en veilig is voor klanten en de salon wordt het e-mail adres gebruikt als unieke identifier. Zo worden online boekingen en handmatige boekingen eenvoudig aan elkaar gekoppeld. Wanneer geen e-mail bekend is kan je wel een afspraak toevoegen, maar dan wordt deze als een inloopklant (ook wel walk-in klant) gepland. Wanneer je deze afspraak aanklikt kan je meteen de gegevens van de klant aanpassen, hiermee kan je van een walk-in klant ook een klant maken.

Hoe kan ik een klant wijzigen?

Het wijzigen van klant gegevens kan op twee verschillende plekken in de software:

1. Klantkaart: via klanten > en dan op een specifieke klant klikken kan je de klantkaart van een klant bekijken. De gegevens zijn direct zichtbaar. Aan de rechterzijde kan je het profiel van een klant aanpassen.

2. Afspraak: wanneer je een afspraak van een klant opent zie je direct een overzicht van klantgegevens die je kan wijzigen en/of toevoegen

Tutorial klant toevoegen en wijzigen