Alle collectiesKlantenbeheerKlanten
Klant toevoegen en wijzigen
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel bespreken we het toevoegen en het wijzigen van een klant.

Waar kan ik mijn klanten terug vinden?

Klantgegevens kun je terugvinden en aanmaken/wijzigen in het hoofdmenu onder Klanten > Klanten. Het klantenoverzicht laat alle klanten zien die aangemaakt zijn in het systeem. Via het zoek-icoontje rechtsboven in het klantensysteem kun je zoeken naar klanten.

Hoe kan ik een klant toevoegen?

Het toevoegen/aanmaken van een klant kan op verschillende manieren:

• "Klant toevoegen" in het klantenoverzicht scherm rechtsboven

• Online afspraak: klanten die via de online widget boeken

• Handmatig een afspraak in de agenda zetten

• Bij een inloopklant (ook wel walk-in klant) een e-mail adres toevoegen

• Het importeren van klanten via Instellingen > Import data > Importeer klanten

Hoe kan ik een klant wijzigen?

Het wijzigen van klantgegevens kan op twee verschillende plekken in de software:

1. Klantkaart: via Klanten > Klanten door op een specifieke klant te klikken kun je de klantkaart van een klant bekijken. De gegevens zijn direct zichtbaar. Aan de linkerzijde kan je het profiel van een klant aanpassen.

1. Afspraak: wanneer je een afspraak van een klant opent zie je direct een overzicht van klantgegevens die je op de afspraak al kan wijzigen en/of toevoegen. Ook kun je vanaf hier snel door naar de klantkaart op de Klantenpagina.

Hoe kan ik klanten samenvoegen?

Om 2 of meerdere klanten samen te voegen ga je naar het Klantenoverzicht (Klanten> Klanten) en klik je op "Selectie maken". Vervolgens selecteer je de klanten die je wilt samenvoegen en klik je bovenin op "Samenvoegen". In de pop-up kun je selecteren welke Klantkaart als hoofdklant gebruikt moet worden.