Klantenbeheer
Marketing
Spaarprogramma instellingen
Floortje avatar
Geschreven door Floortje
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe kan ik klanten belonen voor het terugkomen naar mijn salon? Binnen Aimy is er de mogelijkheid om een spaarprogramma op te zetten. Een handige marketingtool die ervoor zorgt dat je een klant wat terug kan geven. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en hoe je het in Aimy kunt activeren.

Wat is een spaarprogramma voor een salon?

Een spaarprogramma (ook wel loyalty campagne) is een puntensysteem die op basis van een gebeurtenis punten geeft aan de klant. Binnen het systeem betekent dit dat je punten kunt ontvangen aan de hand van twee gebeurtenissen:

1. Aantal behandelingen

2. Aantal euro's die gespendeerd zijn in de salon (Behandelingen en Producten)

Door de punten te innen kan je de klant daar wat voor terug geven. Wat dit precies is, kun je als salon zelf bepalen, bijvoorbeeld een gratis product of een korting op de volgende behandeling.

Waar worden de punten zichtbaar?

Wanneer een klant is opgeslagen in het systeem, berekent Aimy automatisch het aantal punten. De punten kunnen worden teruggevonden in het klantenoverzicht, maar ook in de kassa wanner een factuur wordt gemaakt voor de desbetreffende klant.

Wanneer je ook gebruik maakt van inloggen voor klanten voor online boekingen zullen ook hier de punten van de klant getoond worden.

Waar kan ik het spaarprogramma (loyalty campagne) voor mijn salon activeren?

Binnen de kapperssoftware Aimy kun je de loyalty instellingen vinden onder Instellingen> Loyalty. Klik dan op “Toevoegen” en onderstaande pop-up zal verschijnen.

Hier dien je de volgende velden in te vullen:

• Loyalty activeren: Ja of nee

• Klant moet een klantkaart hebben: Hier kun je aangeven of een klant alleen punten spaart wanneer ze een klantkaart hebben (dit is vervolgens aan te geven bij de klantgegevens).

• Type loyalty: Selecteer op basis waarvan je punten aan de klanten wilt toekennen; behandeling of euro's die gespendeerd zijn in de salon.

• Eenheid loyalty: het aantal punten dat wordt toegekend per behandeling of per euro die gespendeerd is in de salon

• Loyalty korting: de waarde in euro’s per loyaltypunt.

• Max. loyalty punten per factuur: hier kun je aangeven wat het maximale aantal punten moet zijn wat klant kan inleveren per betaling.

• Sparen op producten en/of services: selecteer of het sparen van punten van toepassing is op producten, behandeling (services) of beiden (vooral bij type loyalty "euro's" van toepassing).

• Gebruiken op producten en/of services: selecteer of het sparen van punten van toepassing is op producten, behandeling (services) of beiden (vooral bij type loyalty "euro's" van toepassing).

Hoe ga ik met het spaarprogramma om richting mijn klanten?

Hierbij een aantal tips voor het gebruik van een spaarprogramma:

1. Korting: geef korting op de huidige behandeling of op een toekomstige behandeling

2. Product weggeven: geef een shampoo of ander product weg

3. Vriendenkorting: korting bieden aan vrienden. Dit is meteen een mooie manier om nieuwe klanten te binden.

4. Extra service bieden: extra service bieden, zoals stylen en/of een hoofdmassage. Op deze manier verwen je de klant een beetje extra.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.