Hoe kan ik klanten belonen voor het terugkomen naar mijn salon? Binnen Aimy is er de mogelijkheid om een spaarprogramma op te zetten. Een handige marketingtool die ervoor zorgt dat je een klant wat terug kan geven. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en hoe je het in Aimy kunt activeren.

Wat is een spaarprogramma voor een salon?

Een spaarprogramma (ook wel loyalty campagne) is een puntensysteem die op basis van een gebeurtenis punten geeft aan de klant. Binnen het systeem betekent dit dat je punten kunt ontvangen aan de hand van twee events (gebeurtenissen):

1. Aantal behandelingen

2. Aantal euro's die gespendeerd zijn in de salon (Behandelingen en Producten)

Waar worden de punten zichtbaar? Wanneer een klant is opgeslagen in het systeem, berekent de applicatie automatisch het aantal punten. De punten kunnen worden teruggevonden in het klantenoverzicht, maar ook als er een factuur wordt gemaakt voor de desbetreffende klant.

Door op "cash" te klikken, in je de punten en kan je de klant daar wat voor terug geven. Wat dit precies is, kun je als salon zelf bepalen. Hierbij kun je denken aan een gratis product of een korting op de volgende behandeling.

Waar kan ik het spaarprogramma (loyalty campagne) voor mijn salon activeren?

Binnen de kapperssoftware Aimy kun je de loyalty instellingen vinden onder Instellingen> Marketing. Klik dan op “Loyalty campagne” en onderstaande pop-up zal verschijnen.

Hier dien je de volgende velden in te vullen:

• Loyalty activeren: Ja of nee

• Type loyalty: Selecteer op basis waarvan je punten aan de klanten wilt toekennen; treatment (= behandeling) of euro's die gespendeerd zijn in de salon.

• Eenheid loyalty: het aantal punten dat wordt toegekend per treatment (behandeling) of per euro die gespendeerd is in de salon

• Loyalty korting: de waarde in euro’s per loyaltypunt.

• incl. products and/or services: selecteer of het loyalty programma van toepassing is op producten, services of beiden (vooral bij type loyalty "euro's" van toepassing).

Hoe ga ik met het spaarprogramma om richting mijn klanten?

Hierbij een aantal tips voor het gebruik van een spaarprogramma:

1. Korting: geef korting op de huidige behandeling of op een toekomstige behandeling

2. Product weggeven: geef een shampoo of ander product weg

3. Vriendenkorting: korting bieden aan vrienden. Dit is meteen een mooie manier om nieuwe klanten te binden.

4. Extra service bieden: extra service bieden, zoals stylen en/of een hoofdmassage. Op deze manier verwen je de klant een beetje extra.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.