Kassa
Afrekenen
Pre-paid tegoed toevoegen en gebruiken
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel behandelen we het toevoegen van pre-paid tegoed aan een klant en hoe het betalen met een pre-paid tegoed werkt.

Hoe kan ik pre-paid betalen activeren?

Het activeren van pre-paid betalingen kan worden gedaan door naar Rapportages > Kas overzicht > Instellingen te gaan. Daar kun je aanvinken om pre-paid te activeren. Na activatie wordt "Pre-paid" zichtbaar in de kassa onder producten.

Hoe kan ik pre-paid tegoed toevoegen aan een klant?

Dit kun je doen door een nieuwe factuur/betaling aan te maken (na activeren van pre-paid). Vervolgens vul je de naam van de klant in (let op; deze moet wel al in het klantenbestand staan). Hierna zoek je bij producten "Pre-paid" te zoeken en aan te klikken in een factuur. Het pre-paid tegoed wordt toegevoegd aan het totaal overzicht van de factuur. Via het "potlood en papier"- icoontje kun je het bedrag van het gewenste tegoed invullen.

Waar kan ik een overzicht van klanten met pre-paid tegoed terug vinden?

Alle pre-paid klanten kun je terugvinden via Kassa > Pre-paid. Hier kun je zien wat het Pre-paid bedrag is en hoeveel er gebruikt/over is.

Hoe moet ik afrekenen met pre-paid klanten?

Wanneer je wilt afrekenen met een klant met pre-paid tegoed, maak je zoals gebruikelijk de factuur op (service selecteren). Vervolgens selecteer je tijdens het afrekenen bij betaalmethode pre-paid aan en vul je het bedrag in wat van het pre-paid tegoed afgeschreven dient te worden. Dit wordt vervolgens automatisch met het tegoed van de klant verrekend.

TUTORIAL

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.