In dit artikel behandelen we het toevoegen van pre-paid tegoed aan een klant en hoe het betalen met een pre-paid tegoed werkt.

Hoe kan ik pre-paid betalen activeren?

Het activeren van pre-paid betalingen kan worden gedaan door naar Reporting > Kas overzicht > Instellingen te gaan. Daar kun je aanvinken om pre-paid te activeren. Na activatie wordt "Pre-paid" zichtbaar in de kassa onder producten.

Hoe kan ik pre-paid tegoed toevoegen aan een klant?

Dit kun je doen door via Kassa een nieuwe factuur/betaling aan te maken (na activeren van pre-paid). Vervolgens vul je bovenin de naam van de klant in (let op; deze moet wel al in het klantenbestand staan). Hierna zoek je bij producten "Pre-paid" te zoeken en aan te klikken in een factuur. Het pre-paid tegoed wordt toegevoegd aan het totaal overzicht van de factuur. Via het "potlood en papier"- icoontje kun je het bedrag van het gewenste tegoed invullen.

Waar kan ik een overzicht van klanten met pre-paid tegoed terug vinden?

Alle pre-paid klanten kun je terugvinden via Kassa > Pre-paid. Hier kun je zien wat het Pre-paid bedrag is en hoeveel er gebruikt/over is.

Hoe moet ik afrekenen met pre-paid klanten?

Wanneer je wilt afrekenen met een klant met pre-paid tegoed, maak je zoals gebruikelijk de factuur op (service selecteren). Vervolgens selecteer je tijdens het afrekenen bij betaalmethode pre-paid aan en vul je het bedrag in wat van het pre-paid tegoed afgeschreven dient te worden. Dit wordt vervolgens automatisch met het tegoed van de klant verrekend.

Tutorial:

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.