Kassa
Afrekenen
Afrekenen: betaalverzoekjes in Aimy

Lees meer over de werking van betaalverzoekjes in de kassa van Aimy

Floortje avatar
Geschreven door Floortje
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Aimy kan je gebruik maken van een betaalverzoek. Zo kunnen klanten eenvoudig en snel via een QR-code afrekenen vanaf hun mobiele telefoon. Ook is dit fijn om als back-up te hebben, mocht er ooit iets met de pin terminal aan de hand zijn. In dit artikel leggen we precies uit hoe je klanten laat afrekenen met een betaalverzoek.

Hoe laat ik klanten betalen via een betaalverzoek?

Wanneer je in Aimy een nieuwe betaling maakt, kun je nu ook bij betaalmethode "Betaalverzoek" selecteren, zoals op onderstaande foto te zien is.

Zodra je de methode "Betaalverzoek" geselecteerd hebt, verschijnt er een QR-code met het juiste bedrag in beeld (zie onderstaande afbeelding). Zodra de klant deze scant en betaalt verschijnt er onder de QR-code een groen vinkje en weet je dat de betaling voltooid is.

Vervolgens zie je de betaling in de kassa met betaalmethode "overgemaakt (ideal)" staan.

Hoe betaalverzoek activeren?

Belangrijk! Om een betaalverzoek te kunnen gebruiken, dien je eerst de stappen in Aimy betalingen te doorlopen voordat deze betaalmethode bij jou wordt toegevoegd. Dit doe je via Instellingen> Aimy betalingen en vervolgens op "Start onboarding" te klikken. Vervolgens loop je een aantal stappen door. Hoe je dit precies doet lees je hier. Zorg ook dat bij Instellingen > Aimy betalingen het vinkje "Betaalverzoek" aan staat.

Betaalverzoek via WhatsApp

Met deze functie is het mogelijk om een betaalverzoek te sturen via WhatsApp. Dit doe je door bij betaalmethode ‘Betaalverzoek’ te selecteren en vervolgens op ‘Betaling afronden’ te klikken (let op: een betaalverzoek kan alleen verstuurd worden indien er een klant geselecteerd is). Hierna opent een pop-up met een QR-code en dan klik je op de optie ‘Betaalverzoek’.

Het betaalverzoek wordt via WhatsApp naar de klant verstuurd. In de kassa zie je de factuur op status ‘Open’ staan. Wanneer de klant het betaalverzoek betaald heeft krijg je het onderstaande scherm te zien, en veranderd de status van ‘Open’ naar ‘Betaald’.

Voor meer informatie over Aimy betalingen klik hier.