Accountinstellingen
Targets voor medewerkers
Floortje avatar
Geschreven door Floortje
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je targets (doelstellingen) kunt instellen voor medewerkers. Op deze manier kun je commisies (bonussen) uitkeren, wanneer de medewerkers bepaalde doelen hebben behaald.

Waar kan ik de target instellingen aanmaken?

Om je targets in te stellen ga je naar Account > Target instellingen.

Vervolgens kun je 2 typen targets instellen:

• Targets o.b.v. omzet: hierbij kun je onderscheid maken tussen totale omzet, product omzet of service omzet.

• Targets o.b.v. product verkoop: hierbij kun je aangeven om welke producten het gaat (een heel merk/categorie of een specifiek product. Daarnaast kun je ook hier onderscheid maken tussen product omzet of product aantallen.

Om een nieuw target in te stellen, kllik je op "nieuw target".

Bovenin selecteer je de medewerker(s) en vul je datum in vanaf (en tot) wanneer de targetregels van toepassing zullen zijn. Daarnaast geef je aan of de targets op dag, week, maand of jaarbasis zullen worden berekend.

Vervolgens kun je een target toevoegen door op het + je te klikken. Je kunt meerdere regels toevoegen, zodat je bijv. over de omzet onder een bepaalde waarde geen commissie uitkeert, maar pas na een bepaalde ondergrens een commissie uitkeert. (Zie afbeelding hierboven. In dit voorbeeld wordt er dus pas commissie betaald vanaf €500)

Tot slot kun je per regel bepalen of de commissie een vaste waarde heeft (€) of een bepaald percentage (%) zal zijn van de behaalde omzet.

Waar vind ik een overzicht van uit te betalen commissies?

Om een totaaloverzicht te zien van de behaalde omzetten en de bijbehorende commissies ga je naar Rapportages > Targets.

In dit overzicht vind je (voor beide types commissies) per medewerker de totale omzetten en commissies die behaald zijn, opgesplitst voor services en producten.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.