Betaling in Termijnen

In dit artikel leggen wij uit hoe onze nieuwe functie betalingen in termijnen werkt met behulp van schermopnames.

Laura Rousseau avatar
Geschreven door Laura Rousseau
Meer dan 4 maanden geleden bijgewerkt

In dit artikel beschrijven wij de nieuwe functie betaling in termijnen in Aimy, voor de klanten die een abonnement willen aanschaffen voor een behandeling, maar het in termijnen willen betalen. Belangrijk om te weten dat je dit alleen kan instellen via het bedrijfsaccount.

Hoe stel ik betaling in termijnen in?

Om betaling in termijnen aan te maken ga je in het menu naar Instellingen> Kassa> Abonnementen. Hierna vul je de gegevens in die je ook zou invullen bij het maken van een normaal automatisch abonnement, dus de naam, de prijs (per termijn), en het aantal maanden (termijnen). In de laatste kolom kies je in plaats van "Abonnement" de optie "Termijnen".

Hieronder een voorbeeld van een abonnement in termijnen:

De prijs van het totale abonnement is 500 euro. We gaan dit abonnement zo aanmaken dat de klant dit abonnement in 5 verschillende termijnen kan betalen, 100 euro per keer. Je vult dan bij het bedrag 100 euro in en bij frequentie 5 maanden. Dan wordt er vijf keer een bedrag van 100 euro afgeschreven. Belangrijk: vergeet niet het abonnement op te slaan door middel van klikken op het rood omcirkelde icoontje.

Na het opslaan zal het onder 'Regels per abonnement' te komen te staan, dan kan je door het potloodje aan te klikken de behandeling selecteren waarvoor het betalen in termijnen bedoeld is. Hier hoef je geen percentage/kortingswaarde in te voeren, vervolgens klik je op opslaan en zal je het abonnement herkennen aan het termijnen icoontje (euroteken) zoals hieronder aangegeven.

Hoe koppel je het abonnement aan de klant en activeer je het?

Om het abonnement te koppelen aan de klant ga je naar Agenda>De afspraak van de desbetreffende klant> door naar betalen. Vervolgens selecteer je het abonnement door op het roze icoontje te klikken, en daarna vul je medewerker in. Daaronder moet de gekozen behandeling staan, daar vul je ook de medewerker in. In de regel van het abonnement pas je het bedrag aan tot het totaalbedrag van het abonnement in (bv 600 euro). Daarna zijn alle stappen voltooid en klik je op 'Openstaand opslaan'. Je krijgt dan een scherm te zien met een QR-code, deze moet door de klant gescand en betaald worden.

Nadat de betaling voltooid is via de QR-code is het abonnement geactiveerd. Je zult zien dat de eerste 150 euro betaald (=eerste termijn) is en Aimy in het rood een openstaand restbedrag aangeeft. Voor dit openstaande bedrag zal er op de 1ste van elke maand een afschrijving gedaan worden op basis van het aantal termijnen dat je hebt ingesteld. Belangrijk: de salon is zelf verantwoordelijk om deze bon per termijn aan te passen via Kassa>Openstaand>3 puntjes klikken op de klant>Aanpassen> aangeven dat er nogmaals een afschrijving is geweest en de bon opslaan.

Vraag niet beantwoord? Stuur ons een chat via intercom.