Een Google Developer-bedrijfsaccount aanmaken
François P. avatar
Geschreven door François P.
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Bereid de nodige informatie voor

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de volgende informatie hebt:

• Een professioneel Gmail-adres

• De juridische informatie van je bedrijf (naam, adres, telefoonnummer, etc.)

• Een creditcard om de registratiekosten te betalen ($25 USD)

• Je DUNS-nummer (Je kunt je DUNS-nummer vinden of aanvragen op de [Dun & Bradstreet] website)

• Het identiteitsbewijs van een van de wettelijke vertegenwoordigers van het bedrijf

Stap 2: Maak een Google-account aan

1. Ga naar [Google] en log in met je professionele Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, klik op "Account maken" en volg de instructies.

Stap 3: Toegang krijgen tot Google Play Console

1. Ga naar de [Google Play Console] website.

2. Log in met je Google-account.

Stap 4: Registreer als ontwikkelaar

1. Zodra je bent ingelogd, klik op "Nu inschrijven" om het registratieproces te starten.

2. Accepteer de gebruiksvoorwaarden door het juiste vakje aan te vinken.

3. Klik op "Doorgaan naar betalen" om naar de betalingspagina te gaan.

Stap 5: Betaal de registratiekosten

1. Voer op de betalingspagina je creditcardgegevens in.

2. Klik op "Kopen" om de registratiekosten van $25 USD te betalen. (Dit bedrag wordt afgetrokken van je volgende factuur)

Stap 6: Voltooi het ontwikkelaarsaccountprofiel

1. Na de betaling word je doorgestuurd naar de Google Play Console om je profiel te voltooien.

2. Vul de gevraagde informatie in, zoals:

• Bedrijfsnaam

• Adres

• Telefoonnummer

• Contact e-mailadres

• DUNS-nummer (how to obtain it)

3. Valideer je informatie en klik op "Opslaan".

Stap 7: Verifieer je e-mailadres

1. Google stuurt een verificatie-e-mail naar het opgegeven adres.

2. Open de e-mail en klik op de verificatielink.

Stap 8: Stel de betalingsgegevens in

1. Ga in Google Play Console naar de sectie "Instellingen".

2. Klik op "Accountinstellingen" en vervolgens op "Betaalgegevens".

3. Volg de instructies om je betalingsprofiel in te stellen met je identiteitsbewijs en andere benodigde informatie.

Stap 9: Voeg bsport toe als beheerder van je Google Developer-account

1. Ga naar gebruikersinstellingen:

• Ga in het linkermenu naar "Instellingen".

• Klik op "Toegang en machtigingen".

Nodig een nieuwe gebruiker uit:

• Klik op "Nieuwe gebruiker uitnodigen".

• Voer het e-mailadres in dat moet worden toegevoegd (verstrekt door je accountmanager).

3. Wijs de beheerdersrol toe:

• Selecteer de rol "Beheerder" om volledige toegang te geven.

• Klik op "Uitnodiging verzenden".

4. Accepteer de uitnodiging:

• De gebruiker ontvangt een e-mail met een uitnodiging.

• Hij moet de uitnodiging accepteren door op de link te klikken en in te loggen op Google Play Console.

Deze belangrijke stap is nu voltooid. Je ontvangt een e-mail van je accountmanager om je te informeren dat je applicatie nu beschikbaar is in de Play Store.

Het bsport-team