Alle samlingerFaktura
Slik oppretter du en kreditnota

Lær hvordan du enkelt krediterer en faktura

Jeanette Bjerklisveen Strøm avatar
Skrevet av Jeanette Bjerklisveen Strøm
Oppdatert over en uke siden

Gå inn på fakturaen du ønsker å kreditere, enten via fakturaoversikten eller via ordren fakturaen er opprettet på. Inne i fakturabildet trykker du på Lag kreditnota, velger dato for kreditering og trykker på Opprett kreditnota. Dersom faktura er sendt til kunde, bør også kreditnota sendes for billagsføring.

Faktura vil nå få status som Kreditert, og du vil bli stående i kreditnota.

​Ønsker du nå å refakturere denne, men med eventuelle endringer - kan du trykke deg inn på ordren øverst til venstre for redigering av ordrelinjer.
Merk at forbruk vil være låst og må låses opp dersom det skal føres mer forbruk på denne ordren.

Gjør eventuelle endringer på ordre og fakturer eventuelt ordre på nytt.

Kreditere deler av faktura?

Delkreditering av faktura kan gjøre det mer komplisert regnskapsmessig og det kan være tidkrevende for regnskapsfører å bokføre det, noe som igjen kan være kostnadskrevende for deg som håndverker. Vi legger sjelen vår i å hjelpe brukere av Drifti til å kutte kostnader i andre systemer. Det er derfor vi kun har åpnet for å kreditere hele faktura.