Alle samlingerDrifti på mobil
Slik registrerer du timer og materiell tilknyttet oppdrag på mobil
Slik registrerer du timer og materiell tilknyttet oppdrag på mobil

Registrering av forbruk på din mobile enhet

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Du kan registrere medgåtte timer og materiell direkte inne på et oppdrag ved å trykke på “Forbruk” i toppmenyen av oppdraget - eller ved å benytte deg av snarveien vist på bildet under.

Trykk på + Forbruk for å legge til materiell eller timer. Dersom du har flere ordre på oppdraget vil du bli forespurt hvilken ordre du ønsker å knytte forbruket til.
Du kan også trykke direkte på plusstegnet i en ordre for å knytte forbruk direkte mot denne.

Legg til forbruk

Timer

Du legger til timer ved å trykke på + Ny timeføring, under fanen Timer.

Dagens dato og deg som ansatt vil være valgt som standard, men kan overstyres manuelt ved behov.

Trykker du på dine initialer som vist på bildet under, kan du endre ansatt - gitt at du har en brukertilgang som tillater dette.

Velg timesats for arbeidet og/eller arbeidsbeskrivelse. Har dette feltet en rød stjerne ved seg, er det satt et krav om skrive noe om jobben som er utført.

Du kan bruke pluss- og minustegn til å legge til/fjerne timer, eller skrive direkte i feltet for tid.

Materiell

Materiell kan hentes fra følgende kilder:

• Skanner - Skanning av egne strekkoder (Forutsetter at dette tillegget er kjøpt)

• Leverandørordre - Varer fra ordrebekreftelser og/eller leverandørfaktura (Husk at dette hentes automatisk dersom du har på automatisk kostnadsføring.)

• Forhandlerkataloger - Varer fra alle forhandlere samlet

• Egne varekataloger - Dine egne varer og satser (Timesatser vil kun vises under Timer)

• Ofte brukt - De mest brukte varer på din brukertilgang i Drifti

• Egendefinert - Diverse kostnader du har hatt som ikke kan søkes i noen av katalogene over

Skanner

Ved å aktivere vårt tillegg for mobilskanner kan dere enkelt generere egne strekkoder og skanne disse med mobil.

Dere vil da kunne skanne vare og velge grossist før dere legger varen til.

Leverandørordre

Under leverandørordre finner du samtlige ordrebekreftelse og leverandørfakturaer som er tilknyttet oppdraget.

Merk! Husk at dette hentes automatisk dersom du har på automatisk kostnadsføring

For å enklere finne det du er ute etter kan du søke etter spesifikt materiell i en ordre, velge om kun gjenværende materiell skal vises, og velge hvilken kilde ordren skal hentes fra.

Ved registrering av forbruk fra leverandørordre blir du nå opplyst om hvor mye materiell som gjenstår på ordren, og du kan enkelt registrere resterende materiell ved å trykke på “Legg til resterende”.

Forhandlerkataloger

Under forhandlerkatalog kan du søke etter materiell fra samtlige støttede grossister. Du kan søke både på NRF-nummer og varenavn.

Du har også mulighet til å filtre på grossister, dersom du foretrekker enkelte grossister ovenfor andre

Egne varekataloger

Under fanen egne varer finner du varer og satser som dere selv har opprettet i systemet

Ofte brukt

Under fanen ofte brukt finner du de 35 varene du bruker mest, og listen oppdateres automatisk. Innholdet i listen er unik for hver enkelt bruker.

Egendefinerte

Under fanen egendefinerte kan du legge til varer, materiell eller annet som ikke er kjøpt hos støttet grossist.