Teamleden uit dienst melden

Lees hier hoe je teamleden uit dienst meldt in Eitje.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je een teamlid dat niet langer meer voor je werkt? Dan kan je deze persoon uit dienst melden.

Teamleden uit dienst melden

Er zijn twee manieren om iemand uit dienst te melden:

1. Klik bovenaan op 'Team'. Ter hoogte van het teamlid dat je uit dienst wilt melden klik je bij 'Acties' op de drie puntjes. Hier meld je de persoon uit dienst.

2. Klik bovenaan op 'Team'. Klik dan op het teamlid dat je uit dienst wilt melden. Je komt dan op het profiel van dit teamlid. Onder de knop 'Acties' kan je de persoon uit dienst melden.

Enkele belangrijke puntjes om te weten:

• Indien je meerdere vestigingen hebt, kan je iemand enkel uit dienst melden vanuit de vestiging waarin dit teamlid zit. Check dus eerst in welke vestiging het teamlid zit en kijk dan rechtsboven na of je in de juiste vestiging zit. Maakt een teamlid bijvoorbeeld deel uit van vestiging B, maar zit je in vestiging A, wissel dan eerst en meld dan uit dienst.

• Je wordt gefactureerd per actief teamlid. Onder actief teamlid verstaan we teamleden die minstens één keer per maand ingeroosterd worden of de app minstens één keer per maand gebruikt hebben. Als je wilt vermijden dat je onnodig betaalt voor bepaalde teamleden kan je hen dus best (tijdelijk) uit dienst melden. Je kan hen op elk moment weer in dienst melden indien nodig.

• Indien je gebruikmaakt van de koppeling met Nmbrs, Loket, Employes of Staffable, hou er dan rekening mee dat een teamlid niet automatisch uit dienst wordt gemeld in Eitje als je dat al in het HR-systeem hebt gedaan. Dit moet gebeuren op beide plekken. Lees er meer over in de artikelen van Nmbrs, Loket, Employes en Staffable.

Teamleden terug in dienst melden

Heb je per ongeluk iemand uit dienst gemeld of komt een oud teamlid terug bij je werken? Geen probleem! Je kan het teamlid gewoon terug in dienst melden.

1. Klik bovenaan op 'Team'.

2. Wissel bovenaan naar de lijst 'Uit dienst'.

3. Klik ter hoogte van het teamlid dat je terug in dienst wilt melden op de drie puntjes onder 'Acties' en meld weer in dienst. Of klik eerst op het teamlid en kies voor 'Terug in dienst' op het profiel van het teamlid.