Bilagor

Lägg till bilagor eller koppla ihop befintliga dokument

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

👀 Gäller främst dig som är administratör!

Beskrivning

⭐ Med hjälp av funktionen bilagor så har du möjlighet att koppla ihop befintliga dokument i Reda med varandra, men du kan även ladda upp bilagor som kopplas till det befintliga dokumentet.

⭐ Kommer det in en e-faktura som innehåller bilagor så kommer dessa att hamna här, under fliken bilagor inne på dokumentet.

⭐ Uppladdade dokument har en begränsning på 10MB och du kan enbart ladda upp 5 bilagor på vardera dokument.

⭐ När du kopplar ihop befintliga dokument i Reda finns det ingen begränsning på hur många du kan koppla ihop. Kopplingen kan ske mellan dokument i alla olika typer och med dokument som har olika status.

⭐ Du kan alltså koppla ihop ett kvitto som ligger i arkivet med en faktura som ligger och väntar på attest eller till och med redan är attesterad. Där finns det inga begränsningar.

⭐ När du kopplar ihop 2 eller flera dokument är dessa inte beroende av varandra. Du kan alltså skicka in eller ta bort ett dokument utan att något händer med resterande dokument.

Bilagor

Här har du möjlighet att ladda upp bilagor, eller koppla befintliga dokument i Reda till ditt dokument.

När du är inne och arbetar med ditt dokument så kan du se att det visas en grön prick med en siffra i som indikerar att där finns bilagor till detta dokumentet.

När du har klickat på fliken så visas samtliga bilagor.

Bilagor och e-faktura

När en e-faktura kommer in till Reda och som har bilagor kopplade till sig så kommer de att synas här.

Bilagor som kommer med en e-faktura kan du inte ta bort.

Vill du ladda ned bilagan så är det bara till att klicka på pilen till höger.

I övrigt så fungerar det precis som för andra dokument, som du kan läsa vidare om i denna artikel!

Ladda upp en bilaga

För att ladda upp en bilaga till Reda så klickar du på knappen Lägg till.

Du får sedan välja ett dokument på din dator som du vill ladda upp. Detta kommer då att kopplas som en bilaga till det dokument du valt i Reda. Bilagan kommer inte att synas någon annan stans än inne på det specifika dokumentet.

För att ta bort klickar du på soptunnan.

För att ladda ned klickar du på pilen.

Du kan också "dra och släppa" dokument i bilagor-fliken.

Välj ett dokument på din dator, dra in det i Reda och släpp i rutan "Släpp dokument här". Dokumentet kommer då att laddas upp som en bilaga.

Koppla existerande dokument

För att koppla ett befintligt dokument i Reda till detta dokumentet så klickar du på knappen Lägg till.

Klicka på Koppla existerande dokument och då kommer du presenteras med en dialogruta där du får välja det eller de dokument du vill koppla till.

Det dokumentet som du för tillfället arbetar med kommer att visas som gråaktig för att tydliggöra detta.

Du kan koppla dokument från alla "platser" i Reda för det aktuella bolaget. Även från arkivet.

Överst i dialogrutan kan du söka på exempelvis ett fakturanummer eller filtrera dokumenten efter leverantör.

När du kopplar dokument finns det ingen begränsning för hur många du kan koppla ihop och när du är klar är det bara till att klicka på Välj längst nere till höger.

I bilden ovan ser du skillnaden mellan en uppladdad bilaga och ett kopplat dokument.

Ta bort eller ladda ned

Vill du titta på den uppladdade bilagan klickar du på pilen (↓) till höger på samma rad.

Du kommer då att ladda ned bilagan så att du har möjlighet att granska den.

Vill du titta på det kopplade dokumentet klickar du på pilen (↱) till höger på samma rad.

Du kommer då att komma till det dokumentet i Reda och har även möjlighet att gå tillbaka till det aktuella dokumentet genom att klicka på det igen under fliken Bilagor.

Vill du ta bort en bilaga, uppladdat eller kopplat, så klickar du helt enkelt på soptunnan på den raden.

Observera att det inte går att ta bort en bilaga som kommit in tillsammans med en e-faktura!