Funktioner
Regler
Regel - Automatisk attest

Hur du med hjälp av regel automatiskt kan attestera en faktura

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns fall där attest krävs men att du vet att dessa fakturor alltid är ok. Kanske är de alltid på samma summa och gäller samma tjänst. Då kan det vara bra att de fakturorna blir attesterade per automatik!

Attestera fakturor per automatik

I detta exempel så ska alltid alla fakturor från en specifik leverantör att attesteras per automatik.

Regeln kan då se ut enligt följande:

När... Nytt dokument har inkommit

Om... Dokumentets typ är "Faktura"

OCH Dokumentet har tolkats utan problem

Då... Automatattestera med användare "Dennis"

Det som händer är att när ett nytt dokument kommer in till Reda och typen är en faktura samt att dokumentet har tolkats utan problem, då kommer fakturan att bli automatiskt attesterad av användare "Dennis".