Snelle start voor admins
Algemene instellingen
De verschillende type accounts binnen Learned

In dit artikel laten we je zien welke rechten en functionaliteiten de verschillende type accounts binnen Learned hebben.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De 3 type accounts

Binnen het Learned-platform kunnen gebruikers toegewezen worden aan 3 verschillende type accounts. Welk type je kiest heeft implicaties op de hoeveelheid rechten en dus functionaliteiten waar de gebruiker toegang tot heeft. Hieronder staat kort uitgelegd welke 3 type accounts er binnen Learned zijn:

1. Admin: Verantwoordelijk voor de inrichting van het account en het uitnodigen en beheren van de leden.

2. Coach: Een gebruiker die ook een team aanstuurt of een medewerker coacht. Deze persoon heeft een eigen Team omgeving voor het beheren van de medewerkers.

3. Gebruiker: Een medewerker. Heeft enkel toegang tot zijn/haar eigen profiel en gegevens.

Functionaliteiten per type account

De Admin:

• Heeft automatisch recht tot alle profielen en gegevens van de leden. Daarnaast heeft de Admin toegang tot de instellingen, teams, skill set, rollenbibliotheek en learning bibliotheek.

• Is verantwoordelijk voor het beheren van de HR cyclus. De Admin kan organisatiebrede gespreksrondes klaarzetten.

De Coach:

• Heeft inzicht in de profielen en persoonlijke gegevens van de leden in het team.

• Is verantwoordelijk voor het beheren van gesprekken, evaluaties, leerdoelen en zakelijke doelen van zijn/haar team.

De Gebruiker:

• Heeft toegang tot zijn/haar huidige rol binnen het bedrijf + eventueel alle andere interne rollen. De gebruiker heeft geen toegang tot de persoonlijke gegevens, zoals evaluaties en gespreksverslagen, van andere gebruikers.

• Is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle activiteiten omtrent evaluaties, gesprekken, doelen en leeractiviteiten.

Rechten toewijzen

Het toewijzen van rechten wordt door de Admin gedaan. Dit kan op de volgende manieren:

• Bij het uitnodigen van nieuwe leden kan de Admin de nieuwe medewerker Admin rechten toewijzen en/of Coach van een team maken.

• Vanaf de Leden pagina kan de Admin doorklikken op de profielen van individuele medewerkers en deze Admin rechten geven of Coach maken van een team.

• Op de Team pagina waar de teams worden aangemaakt kan de Admin per team 1 of meerdere Coaches aanwijzen. De Coach krijgt dan automatisch toegang tot de Coach functionaliteiten.