Snelle start voor admins
Teams en Leden
Het uitnodigen en beheren van gebruikers

In dit artikel laten we je zien hoe je handmatig al je medewerkers uitnodigt en beheert.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wellicht ook interessant voor jou:

De Leden pagina in Learned

Binnen Learned heb je als Admin een overzichtspagina met alle leden in het Learned account. Op deze pagina zie je niet alleen de namen van de medewerkers, maar ook welke rechten zij in het platform hebben, welke rol zij vervullend, of ze eventueel een ambitierol hebben aangevinkt, in welk team ze zitten en of ze ook coach zijn van een bepaald team.

Handmatig nieuwe medewerkers uitnodigen

Om nieuwe medewerkers uit te nodigen voor Learned, ga je via jouw profielfoto linksonder naar de Leden pagina. Klik rechtsboven op Opties - Leden uitnodigen. Er verschijnt een pop-up waar je de medewerkers kunt toevoegen.

• Hierbij kun je de medewerkers direct aan een rolprofiel koppelen.

• Je kunt medewerkers ook direct toewijzen aan een team. Let op: Het is niet mogelijk om een medewerker ook als coach aan hetzelfde team toe te voegen.

• Indien de medewerker ook een leidinggevende is kan je hem of haar als coach toevoegen aan het desbetreffende team.

• Daarnaast kan je de medewerker admin rechten toekennen.

De bovenstaande opties zijn ook na het uitnodigen van de medewerker beschikbaar in het profiel van de medewerker.

❗️Let op: Wanneer je na het toevoegen van de medewerkers op 'Uitnodigen' klikt, krijgen de medewerkers die je hebt toegevoegd direct een e-mail met een link waarmee ze in Learned kunnen inloggen. Het is niet mogelijk om medewerkers toe te voegen aan het Learned account, zonder hen direct toegang te geven tot het platform.

Naast dat je medewerkers handmatig aan het Learned account kunt toevoegen, is er ook een mogelijkheid om dit via een HRIS integratie te realiseren. Wil je meer informatie over de mogelijkheden om medewerkers uit te nodigen en beheren via een HRIS integratie? Bekijk dan het volgende artikel om te zien met welke systemen we een koppeling kunnen maken: De Learned (API) integraties.

Handmatig bestaande medewerkers beheren

Via de ledenpagina

In het overzicht van bestaande gebruikers kun je door op de drie bolletjes rechts bij de medewerker te drukken de volgende acties uitvoeren:

• Admin rechten toekenen of deze intrekken.

• De gebruiker verwijderen. Let op: Hiermee verwijder je alle data van deze medewerker en kan niet ongedaan gemaakt worden.

• De gebruiker (tijdelijk) deactiveren. De medewerker kan niet langer inloggen, maar de gegevens van de medewerker blijven bewaard. De medewerker kan indien gewenst weer worden geactiveerd. Gebruik de optie van deactiveren bijvoorbeeld als je de data van de medewerker voor een bepaalde periode wilt bewaren nadat hij uitdienst is.

Via de instellingen pagina van de medewerker

Meer opties voor het beheren van de medewerkers vind je op de instellingen pagina van de medewerker. Klik op de ledenpagina op de medewerker die je wilt beheren. Klik in zijn profiel op de 'Instellingen' pagina.

Je vindt hier de volgende opties:

• Het wijzigen van de voor- en achternaam van de medewerker.

• Het wijzigen van het e-mailadres (gebruikersnaam) van de medewerker. Let op: Door het e-mailadres te wijzigen zal de gebruiker met het nieuwe e-mailadres moeten inloggen. De gebruiker ontvangt hier een e-mail van op zowel het oude als het nieuwe e-mailadres.

• Het toeschrijven van een rolprofiel en/of het verwijderen van een reeds toegekend rolprofiel voor deze gebruiker.

• De gebruiker toevoegen als lid van een team en/of verwijderen als lid van een team.

• De gebruiker toevoegen als coach van een team en/of verwijderen als van coach van een team.

• Het toekennen of intrekken van admin rechten.

Let op: Wanneer je met een API integratie werkt, zullen wijzigingen in het profiel worden overschreven met de informatie uit de integratie. Je zult in dit geval de wijzigingen eerst moeten aanpassen in het HRIS systeem, om vervolgens in Learned de gegevens te synchroniseren. Met de synchronisatie worden de wijzigingen opgehaald en doorgevoerd in Learned.