Het aanmaken en beheren van teams

In dit artikel laten we zien hoe je handmatig teams kunt aanmaken en beheren.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wellicht ook interessant voor jou:

Het is binnen Learned mogelijk om de gehele organisatie- en coaching structuur in te regelen. Dit doe je door middel van het aanmaken van een team. Elk team heeft 1 of meerdere coaches en 1 of meerdere leden.

Handmatig teams aanmaken

Om teams aan te maken in Learned, ga je via jouw profielfoto linksonder naar Teams in het uitvouwende menu.

Druk vervolgens op 'Opties' om een nieuw team aan te maken. Je hoeft het team in deze stap enkel een naam te geven.

Het aanmaken van een sub team

Het is ook mogelijk om binnen een team een sub team aan te maken. Denk hierbij aan een team wat bijvoorbeeld een deel van een afdeling omvat.

Een voorbeeld is hieronder weergegeven. Het team 'Marketing' bestaat uit 2 sub teams 'Online Marketing' en 'Field Marketing'. De coach van het team 'Marketing' is Pieter. Hij is coach van de coaches van de 2 sub teams, Online Marketing en Field Marketing. Pieter is dus enkel coach van Klaas en Sabine en dus niet van de overige gebruikers in de sub teams. Klaas en Sabine zijn dus lid van het team Marketing en zijn enkel coach van hun eigen sub team.

Het beheren van teams

Binnen het team kun je een gebruiker de rol Coach toekennen. De coach heeft inzicht in de ontwikkeling van de overige teamleden. Vervolgens kun je leden aan het team toevoegen. Dit kun je doen door actieve gebruikers binnen het bedrijf toe te voegen.

Het verwijderen van coach(es) of leden van het team doe je door op het prullenbak icoon te drukken. Hiermee verwijder je enkel de connectie tussen deze gebruiker en het team. Je verwijdert niet het profiel van de gebruiker.

De impact van een teamstructuur

Voor de medewerker:

• De medewerker ziet op zijn dashboard wie zijn of haar coach is.

Voor de coach:

• Als je de coach bent van een team zie je een extra tab in het menu "Teams".

• In deze tab zie je als coach het overzicht van alle teamleden. Per lid zie je:

• De voortgang van zijn of haar doelen

• Wanneer jullie volgende gesprek gepland staat.

• Als coach kan je ook naar het profiel van een teamlid klikken. Vanuit deze omgeving kan je als coach eenvoudig de voortgang van de medewerker volgen, doelen toewijzen of bijvoorbeeld een gesprek plannen.

Voor de admin

• Als admin zie de impact van de teamstructuur bij het organiseren van een gespreksronde. Bij het aanmaken van een evaluatie geef je per medewerker aan welke coach of coaches de evaluatie moeten schrijven en welke coach het gesprek moet voeren.