Snelle start voor admins
Integraties
De Learned integratie met Azure Active Directory

In dit artikel laten we je zien hoe je als Admin het Learned bedrijfsaccount kunt koppelen aan Azure AD.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een nieuwe integratie toevoegen

Ga via jouw profielfoto (linksonder) naar Integraties > + Integratie > Azure AD.

Kies zelf een naam voor de integratie -> deze kun je volledig zelf bepalen en invullen.

Filters

Werk eventueel met een filter op email domeinnamen -> Door bijvoorbeeld te filteren op @learned.io haal je alleen alle medewerkers op uit Azure die een e-mailadres eindigend op @learned.io hebben. Handig indien je Azure ook gebruikt om klantrelaties of leveranciers in op te slaan die je niet in Learned wilt hebben.

API keys genereren

Om de koppeling tussen beide systemen te maken moet je vervolgens 3 unieke variabelen invullen: De Tenant ID, Client ID en Client Secret (Value) kun je opvragen bij je systeembeheerder, of maak gebruik van de onderstaande link:

💡: Voor de variabele 'Client Secret' in Learned, gebruik je de 'Value' sleutel vanuit Azure. Het invoeren van de Secret ID zal resulteren in een foutmelding.

Module instellingen

Er zijn modules voor het beheren van leden, teams en rollen. Deze kun je naar eigen wens activeren en bepalen of je wilt werken met automatische of een handmatige synchronisatie. Voor meer informatie over de modules verwijzen wij naar de onderstaande artikelen:

Belangrijk: Start altijd met de "handmatige" optie. Test de import/synchronisatie of de cleanup. Pas als je zeker weet dat de resultaten zijn zoals verwacht raden wij je aan om de modules op "automatisch" te zetten.

Testen en opslaan

Wanneer je de instellingen gereed hebt kun je onderaan in de module de integratie testen. Hiermee kun je direct zien of er een succesvolle koppeling tussen Learned en Azure wordt gemaakt. Wanneer de koppeling is geslaagd kun je de integratie toevoegen.

Integratie updaten

Indien je bepaalde instellingen aan de integratie wilt updaten kun je dat doen door de integratie te openen via jouw profielfoto - Integraties.

Velden en handelingen

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de variabelen die worden verwerkt in Learned nadat je bepaalde handelingen verricht in Azure.

Veld in Azure naar Learned

Handeling in Azure

firstName

Home > Users > click user > click Edit > change 'First name' > click Save (changes take a moment to get to sync)

lastName

Home > Users > click user > click Edit > change 'Last name' > click Save (changes take a moment to get to sync)

email

Home > Users > click user > click Edit > change 'Email' > click Save (changes take a moment to get to sync)

status

Home > Users > click user > click Edit > change 'Block sign in' > click Save (changes take a moment to get to sync)