De Learned integratie met Nmbrs

In dit artikel laten we je zien hoe je als Admin het Learned bedrijfsaccount kunt koppelen aan Nmbrs.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een nieuwe integratie toevoegen

Ga via jouw profielfoto (linksonder) naar Integraties > + Integratie > Nmbrs.

Kies zelf een naam voor de integratie -> deze kun je volledig zelf bepalen en invullen.

Filters

Werk eventueel met een filter op email domeinnamen -> Door bijvoorbeeld te filteren op @learned.io haal je alleen alle medewerkers op uit Nmbrs die een e-mailadres eindigend op @learned.io hebben. Handig indien je Nmbrs ook gebruikt om klantrelaties of leveranciers in op te slaan die je niet in Learned wilt hebben.

API keys genereren

Om de koppeling tussen beide systemen te maken moet je vervolgens 3 unieke variabelen invullen: De Username, Token en Domain kun je opvragen bij je systeembeheerder, of gebruik maken van de onderstaande link:

Module instellingen

Er zijn modules voor het beheren van leden, teams en rollen. Deze kun je naar eigen wens activeren en bepalen of je wilt werken met automatische of een handmatige synchronisatie. Voor meer informatie over de modules verwijzen wij naar de onderstaande artikelen:

Belangrijk: Start altijd met de "handmatige" optie. Test de import/synchronisatie of de cleanup. Pas als je zeker weet dat de resultaten zijn zoals verwacht raden wij je aan om de modules op "automatisch" te zetten.

De API Testen

Wanneer je de instellingen gereed hebt kun je onderaan in de module de integratie testen. Hiermee kun je direct zien of er een succesvolle koppeling tussen Learned en Nmbrs wordt gemaakt. Wanneer de koppeling is geslaagd kun je de integratie toevoegen.

Integratie updaten

Indien je bepaalde instellingen aan de integratie wilt updaten kun je dat doen door de integratie te openen via je profielfoto - Integraties. Klik vervolgens op het potlood om de bestaande integratie te bewerken.

Datavelden

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de variabelen die worden verwerkt in Learned nadat je bepaalde handelingen verricht in Nmbrs.

Veld in Nmbrs naar Learned

Handeling in Nmbrs

firstName

Employees > select employee > click Personal info box on the right of the picture > modify First Name

lastName

Employees > select employee > click Personal info box on the right of the picture > modify Surname

email

Employees > select employee > click Personal info box on the right of the picture > modify Business email

status

Employees > select employee > General > Employee settings > make transition > Former payroll

rolesAdded

Employees > select employee > Home > Employment > click on 'Job Title'

rolesRemoved

Employees > select employee > Home > Employment > more... > Job Title > History > Remove with 'X'

teamsAdded

Employees > select employee > Home > Employment > click on 'Department'

teamsRemoved

Employees > select employee > Home > Employment > more... > Department > History > Remove with 'X'

Additionele rechten die actief moeten staan in Nmbrs

In het geval dat je Nmbrs omgeving wordt beheerd door een externe partner moeten zij de volgende rechten hebben geactiveerd:

Ga naar Settings > User Settings > User templates, in de API settings voor het user template toegewezen aan de gebruiker die het token heeft waarmee hij verbinding maakt met Learned.

De volgende zijn relevant voor Learned:

• Employee Services:

• PersonalInfo_GetAll_AllEmployeesByCompany

• Department_GetAll_AllEmployeesByCompany

• Function_GetAll_AllEmployeesByCompany_V2

• List_GetByCompany

• Company Services:

• List_GetAll

• Debtor Services:

• Department_GetList

• List_GetAll

• Function_GetList