Learned's mobiele app
Doelen
Stel gemakkelijk een doel op & werk je voortgang bij op je mobiele telefoon
Stel gemakkelijk een doel op & werk je voortgang bij op je mobiele telefoon

In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk een doel opstelt en de voortgang bijwerkt op jouw mobiele telefoon.

Iris van den Bos avatar
Geschreven door Iris van den Bos
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het volgende artikel is wellicht ook interessant voor jou:

Overzichtspagina van jouw persoonlijke doelen

Wanneer je inlogt in Learned op je telefoon, kun je via het menu linksonder naar de overzichtspagina van jouw doelen gaan. Hier vind je alle actieve persoonlijke doelen.

❗️Let op: De mobiele app toont alleen jouw persoonlijke doelen. Ben je ook eigenaar van een team- en/of organisatiedoel, dan zie je deze alleen terug op de overzichtspagina van jouw doelen op de computer.

Verder kun je vanaf de overzichtspagina gemakkelijk met behulp van de sorteer, filter en zoek functie een doel terugvinden, de voortgang van jouw doel bijwerken, of een nieuw doel opstellen. In dit artikel kijken we zowel naar het opstellen van een doel via je telefoon als het bijwerken van de voortgang van één van je doelen.

Opstellen van een doel

Wanneer je een doel wil opstellen via jouw telefoon, druk je rechtsonder op de '+ Doel'-knop. Er opent een scherm waarin je kunt starten met formuleren van jouw doel. Je moet, net als via de computer, twee stappen doorlopen:

1. Details doel

2. Voortgang doel

Stap 1: Details doel

In de eerste stap ga jij jouw doel bepalen. Waar ga je de komende periode aan werken? Dit kan een project zijn, een bepaald target dat je moet halen, maar kan ook een bepaalde skill zijn die je verder wilt ontwikkelen.

❗️Let op: Bij het opstellen van een doel via je telefoon geven wij geen Doel suggesties met behulp van AI. Wil je hiervan gebruik maken? Dan zul je jouw doel moeten opstellen via de computer.

📚 Lees dit artikel voor meer informatie over de doel suggesties.

Daarnaast bepaal je ook de privacy instelling voor jouw doel. Je hebt de keuze uit:

• Privé: Alleen zichtbaar voor jezelf en jouw coach

• Team: Zichtbaar voor jezelf, jouw coach en jouw teamleden

• Openbaar: Zichtbaar voor iedereen in de organisatie

Ook stel je een deadline in wanneer jij jouw doel behaald wilt hebben. Het instellen van een deadline is optioneel, het kan ook zijn dat je met een doel aan de slag gaat wat doorlopend is.

Geavanceerde instellingen

Onder Geavanceerde instellingen heb jij de mogelijkheid om jouw doel verder toe te lichten: Waarom wil je aan dit doel werken en welk resultaat verwacht je te behalen?

Daarnaast kun je hier ook instellen wie jouw doel mag bewerken. Standaard kun je als eigenaar van het doel jouw doel ook bewerken. Jouw coach heeft ook de mogelijkheid om jouw doel te bewerken en aan te vullen. Je kunt dit aan- of uitzetten met de slider-knoppen.

Stap 2: Voortgang doel

In deze stap kun jij bepalen op welke wijze je met het doel aan de slag wil gaan. Hierbij heb je vier opties om de voortgang van jouw doel bij te houden:

• Gemiddelde van activiteiten: Wanneer je kiest voor gemiddelde van activiteiten kun je 1 of meer activiteiten aanmaken. Hiermee knip je jouw doel op in kleinere stukjes om het voor jou behapbaar te houden. Voeg zelf custom activiteiten toe. Door het afronden van activiteiten behaal je uiteindelijk jouw doel.

• Gemiddelde van doelen die bijdragen: Kies je voor de optie Gemiddelde van doelen die bijdragen, dan wordt de voortgang van jouw doel volledig beïnvloed door de onderliggende doelen die aan jouw doel zijn gekoppeld. De voortgang van het doel wordt dan bijgewerkt middels het bijwerken van onderliggende gekoppelde doelen.

• Afgerond of niet afgerond: Bij deze optie rond je direct het doel af wanneer deze is behaald. Je hebt de mogelijkheid om verschillende activiteiten toe te voegen wanneer je kiest voor Afgerond of niet afgerond om het doel voor jezelf op te knippen in kleinere stukken. Het is wel zo dat je dan zowel de voortgang van de activiteiten als de voortgang van je doel manueel moet bijwerken.

• Meetmethode: Kies je ervoor om je doel bij te houden met een meetmethode, dan heb je de keuze uit: Bedrag, Getal of Percentage.

Stel voor de meetmethode een startwaarde en een gewenste eindwaarde in. Ook hier heb je de mogelijkheid om activiteiten toe te voegen aan je doel. Doe dit om je doel concreet te maken met logische stappen die je in een bepaalde volgorde moet uitvoeren en/of behalen. Wederom moet je hier de voortgang van de activiteiten en de voortgang van het doel separaat updaten.

Custom activiteiten toevoegen

Je kunt bij de volgende methodes om de voortgang van je doel bij te houden Custom activiteiten toevoegen:

• Gemiddelde van activiteiten

• Afgerond of niet afgerond

• Meetmethode

Wanneer je een Custom activiteit toevoegt aan het doel, rond je deze standaard af met Afgerond of niet afgerond. Wil je de Custom activiteit bijhouden door middel van getallen, bedragen of percentage, dan kun je dit aanpassen onder de Geavanceerde instellingen van de Custom activiteit.

Het publiceren van jouw doel

Wanneer je jouw doel hebt opgesteld, kun je via de 'Publiceer'-knop rechtsonder jouw doel definitief maken. Jouw doel verschijnt dan op de overzichtspagina waar je ook jouw andere doelen terug kunt vinden. Vanaf deze pagina ga je dan ook aan de slag om de voortgang van jouw doel bij te werken.

❗️ Let op: Ben je een doel aan het opstellen en je klikt op het X-teken linksboven, dan heb je de mogelijkheid om jouw doel te bewaren als concept, of jouw concept te verwijderen. Alles wat je dan hebt ingevoerd, wordt dan ook verwijderd.

Bijwerken van de voortgang van je doel

Na het opstellen van jouw doel kun je er mee aan de slag gaan. Wanneer je voortgang hebt geboekt op het doel, kun je via de app de voortgang bijwerken. Ga naar de overzichtspagina van jouw doelen, klik het doel aan waar je voortgang op heb geboekt en update wat je hebt gedaan via de Update-knop. De status van jouw doel zal automatisch veranderen van 'To do' naar 'Mee bezig'.

💡 Werk je met jouw doel met 'Gemiddelde van activiteiten' dan zal de voortgang van jouw doel automatisch bijgewerkt worden wanneer jij de voortgang van een van je activiteiten bijwerkt. Klik dan op de 'Update'-knop van jouw activiteit.

Als je verder naar beneden scrolt in jouw doel, vind je onderaan twee tabbladen. Op het tabblad Instellingen vind je wat meer details terug van jouw doel, bijv. wat de privacy instelling is van het doel, wie de bewerkers zijn van het doel en of het doel gekoppeld is aan één van jouw skills.

De tweede tab laat een overzicht zien van alle feedback die jij hebt ontvangen op jouw doel. Wil je graag feedback ontvangen op het doel van één van jouw collega's, dan kun je dat ook via deze tab doen via de '+' knop rechtsonder.

❗️Let op: Je ziet alleen de feedback tab wanneer de organisatie de Feedback module aan heeft staan. Is dit niet het geval, dan kun je ook niet direct feedback uitvragen op jouw doel.

Bewerken van je doel

Mocht je jouw doelen willen aanvullen of bewerken, dan kun je dat ook via je telefoon doen. Ga naar jouw overzichtspagina van de doelen, klik het doel aan dat je wilt bewerken en klik vervolgens op de 'Bewerk'-knop. Pas aan wat je wilt in het doel en klik vervolgens op Update om jouw wijzigingen op te slaan.